. Ma Emma napja van.
Aláírásgyűjtés Blaise doktor mellett
2014-09-16 22:18:11
Aláírásgyűjtés Blaise doktor mellett

Aláírásgyűjtés Blaise doktor mellett

Lakossági kezdeményezésre aláírásgyűjtésbe kezdett egy baráti  csoport. Céljuk, hogy a köztársasági elnök jogkörénél fogva függessze fel Dr. Missoundou Bertin Blaise  várpalotai nőgyógyász büntetésének végrehajtását.





Talán emlékeznek még rá, a  „szenzációs hír”  2011. szeptemberéből: Pénzért illegális abortuszokat végzett egy várpalotai nőgyógyász.

Hangzatos szalagcímek , hogy 100  nő érintett a botrányban.

Idén júniusban született meg  az ügyben a  másodfokú ítélet, amely helyben hagyta az első fokon kiszabott 3 és fél év letöltendő börtönbüntetést, sőt annyival súlyosbította,  hogy a közügyektől, így minden orvosi tevékenységtől is eltiltotta 4 évre Blaise doktort.

 

A felfüggesztést kérő aláírásokat  Várpalotán három helyszínen, a Várpalotainfó Veszprémi út 7. alatti irodájában, a Táncsics utcai Arzenál Ékszerboltban és a Tési dombon (Körmöcbánya utca) , az Orchidea virágüzletben  szeptember 30-áig várják a kezdeményezők. Ezt követően továbbítják a Veszprémi Törvényszék elnökéhez és kérik, hogy továbbítsa kérelmüket a köztársasági elnök felé.

 

Most nézzünk körül egy kicsit az egészségügy nőgyógyászati területén!  Mikor is vetődik fel egy nőnél, hogy babát vár? Ha készül rá, szeretné, várja, hogy anyuka lehessen, már néhány hetes terhességet is ki lehet mutatni. Csodálatos dolog, igazi boldogság.

 

Viszont, ha nem számít rá a nő, akkor legalább 4-6 hetes mikor először időpontot kér az orvostól. Mire fogadni is tudják legalább egy újabb hét telik el. Jöhet a laborvizsgálat, ahol 5-10 napra adnak időpontot. Újra az orvoshoz – megint egy hét. A biztos tudatban, hogy terhes, eldöntheti, hogy szeretné-e ezt a kisbabát vagy sem. Ha nem, akkor újabb időpont, hogy a bizottság elé járuljon.

 

Igen, vadidegen emberek döntenek a leendő gyermek sorsáról, hogy megszülethet-e vagy sem. Aztán újabb 3 nap gondolkodási idő, s ha a nő hajthatatlan és e „nemes”  társaság is engedékeny, akkor jöhet az időpont az abortuszra. Akárhogy is számoljuk eddigre legalább 9-10 hetes terhes. Ha nem ment a legelején orvoshoz vagy később tudták fogadni valahol vagy éppenséggel dolgozik és nincs már ennyi szabadsága vagy nem rendelkezhet vele (igen a munkáltató dönti el mikor veheti ki a szabadsága nagyobb részét!), akkor ki is csúszhat az időből. 12 hetesnél idősebb terhesség megszakítást csak újabb engedéllyel és csak nagyon indokolt esetben végezhetnek. Persze ne feledkezzünk meg a 30.000,- Ft-os díjról sem, amit a nőnek hivatalosan fizetni kell. Ha tud.

 

Csak morfondírozok magamban:

Vajon, az abortusz szabályokat nők vagy férfiak alkották?

Vajon akik kitalálták, hogy időpontot kell kérni orvoshoz, laborba, ők is a közegészségügyben gyógyíttatják magukat?

Ők is időpontot kérnek vagy magánorvoshoz járnak, soronkívüliséget élveznek?

Miért is megy külföldre dolgozni sok orvos, ápoló?

Miért érzik a törvényalkotók magukat felsőbbrendűnek, hogy eldöntsék egy nő helyett, tudja-e vállalni a nem tervezett gyermeket vagy sem?

 

Miért vagyunk mi nők másodosztályú állampolgárok a saját jövőnkről való döntésben? 

Utoljára frissítve: 2014-09-17 13:41:20

További híreink
Hé, Talabér! Feljelentettél már?
Nem jó, amikor egy hírportálon a szerzőről szól a cikk. Hogy mégis ezt a módot választom, annak nyomós oka van. Először és ígérem utoljára.
2016-02-19 14:09:08, Hírek, Vélemény Bővebben
Égből jött üzenet
Az üzenethozó léggömb esete Várpalotán
2016-01-26 12:39:31, Hírek, Vélemény Bővebben
Karácsony – kicsit másképp
Boldog-e az ünnep, ha a hiány a társ?
2015-12-24 01:12:07, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>