. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Diétás ételek a kórháztól
2014-01-17 14:11:04
Diétás ételek a kórháztól

Diétás ételek a kórháztól

A várpalotai Szent Donát Kórház csütörtökön speciális diétás menük ingyenes kóstolásra hívta a városlakókat. Különböző diétás ételek között lehetett válogatni.






Mivel a kórházban  a krónikus belgyógyászaton és a rehabilitációs osztályon fekvő valamivel több, mint 200 beteg ellátásán túl van  szabad konyhai kapacitás, ezért felajánlották, hogy dietetikus szakértelmükkel segítenek azoknak, akiknek diétás étkezésre van szükségük.


Összesen körülbelül 50-60 adag kórházon kívüli diabeteszes, epekímélő, gluténmentes vagy tejérzékeny diétás étel elkészítését tudják vállalni naponta adagonként 500-600 Ft-os díjért.


A meghirdetett program elején különösen sokan voltak kíváncsiak a kínálatra. A dolgozók elmondása szerint a kórház aulájában valamennyi szék foglalt volt, 30-40-en is voltak egyszerre. A különböző betegségek kezelése során nagy szerep jut az étkezésnek. Gondot okozhat a megfelelő alapanyagok kiválasztása, beszerzése, de sokszor a nem hagyományos elkészítési mód is.  Egyelőre azt nem vállalják, hogy a diétázókat megtanítsák az ételek elkészítésére, csak a kész ételt tudják elvitellel biztosítani.

diétás kaja
A Honvéd utcában járva láthatjuk, hogy a kórházban jelentős felújítási munkák folynak. Ennek részleteiről, a munkák ütemezéséről, az átalakítás után várható változásokról, a pályázati forrásokról egy külön írásban foglalkozunk majd.

Utoljára frissítve: 2014-01-17 17:40:14

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>