. Ma Gedeon napja van.
Égből jött üzenet
2016-01-26 12:39:31
Égből jött üzenet

Égből jött üzenet



Szeles vidék Várpalota, befúj ezt is, azt is ide a szél. Néha jó néha rossz dolgokat.  De időnként sajnos nem fújja tovább a nemkívánatosat.

 

 

 

 

 

Ezúttal  egy üzenethozó léggömb egy darabját fújta be – ha nem is az ablakon – a szél egy várpalotai családi ház kertjébe. Még 2015 márciusában, húsvét előtt  indították el kis levelüket a szelek szárnyán osztrák óvodások egy burgenlandi kisvárosból.

Kedves Megtaláló!

 

Mi, a güttenbachi  óvodások útra bocsátottuk ezt a léggömböt.

Szeretnénk tudni, hol ér földet.

Kérjük a megtalálót, küldje vissza az üzenetünket.

 

A megtaláló gondosan elkészítette a levelet, hogy visszaküldi. Szeretett volna egy várpalotai képeslapot is mellétenni, hogy ebben a városban ért földet a kis levél. De a postán sem szép, sem csúnya, semmilyen palotai képeslap nem kapható.


Kedves óvodások! Be kell érnetek a saját cédulátok visszajuttatásával, mert a városnak nincs képeslapja.

Mikor visszaér a levél, biztosan rákerestek Várpalota honlapjára. Hááááát…. tanuljatok meg magyarul, mert bizony más nyelven nem elérhető.

 

A nyitólapon pedig egy mosolygó nőt láttok, ő elégedettem mosolyoghat. (őt is idefújta a szél, de a palotaiak még nem küldték vissza a feladónak)

 

A városról fotókat csak hosszabb keresgélés után találtok, feltéve, ha rájöttök, hogy éppen a „csalogató”-ban keressétek. Még szerencse, hogy Leitner Feri bácsi fotói valóban hűen, az évtizedek változásában mutatja meg a várost.

 

Minek tudható be vajon, hogy éppen itt, éppen ebbe a kertbe került az üzenet? A véletlen, a széljárás vagy a bizalom üzenete lehet az égből jött levél?

 

 

 

Mezriczky Beáta

További híreink
Hé, Talabér! Feljelentettél már?
Nem jó, amikor egy hírportálon a szerzőről szól a cikk. Hogy mégis ezt a módot választom, annak nyomós oka van. Először és ígérem utoljára.
2016-02-19 14:09:08, Hírek, Vélemény Bővebben
Karácsony – kicsit másképp
Boldog-e az ünnep, ha a hiány a társ?
2015-12-24 01:12:07, Hírek, Vélemény Bővebben
Hé, Talabér! Szültél már ma?
Attól, hogy valaki indulatos, még lehet tényszerű. Hosszú idő óta forr bennem az indulat. A magyarországi uralkodó, elitnek nem nevezhető gazember banda napról napra gond...
2015-12-22 03:44:31, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>