. Ma Tibor napja van.
Égből jött üzenet
2016-01-26 12:39:31
Égből jött üzenet

Égből jött üzenetSzeles vidék Várpalota, befúj ezt is, azt is ide a szél. Néha jó néha rossz dolgokat.  De időnként sajnos nem fújja tovább a nemkívánatosat.

 

 

 

 

 

Ezúttal  egy üzenethozó léggömb egy darabját fújta be – ha nem is az ablakon – a szél egy várpalotai családi ház kertjébe. Még 2015 márciusában, húsvét előtt  indították el kis levelüket a szelek szárnyán osztrák óvodások egy burgenlandi kisvárosból.

Kedves Megtaláló!

 

Mi, a güttenbachi  óvodások útra bocsátottuk ezt a léggömböt.

Szeretnénk tudni, hol ér földet.

Kérjük a megtalálót, küldje vissza az üzenetünket.

 

A megtaláló gondosan elkészítette a levelet, hogy visszaküldi. Szeretett volna egy várpalotai képeslapot is mellétenni, hogy ebben a városban ért földet a kis levél. De a postán sem szép, sem csúnya, semmilyen palotai képeslap nem kapható.


Kedves óvodások! Be kell érnetek a saját cédulátok visszajuttatásával, mert a városnak nincs képeslapja.

Mikor visszaér a levél, biztosan rákerestek Várpalota honlapjára. Hááááát…. tanuljatok meg magyarul, mert bizony más nyelven nem elérhető.

 

A nyitólapon pedig egy mosolygó nőt láttok, ő elégedettem mosolyoghat. (őt is idefújta a szél, de a palotaiak még nem küldték vissza a feladónak)

 

A városról fotókat csak hosszabb keresgélés után találtok, feltéve, ha rájöttök, hogy éppen a „csalogató”-ban keressétek. Még szerencse, hogy Leitner Feri bácsi fotói valóban hűen, az évtizedek változásában mutatja meg a várost.

 

Minek tudható be vajon, hogy éppen itt, éppen ebbe a kertbe került az üzenet? A véletlen, a széljárás vagy a bizalom üzenete lehet az égből jött levél?

 

 

 

Mezriczky Beáta

További híreink
Hé, Talabér! Feljelentettél már?
Nem jó, amikor egy hírportálon a szerzőről szól a cikk. Hogy mégis ezt a módot választom, annak nyomós oka van. Először és ígérem utoljára.
2016-02-19 14:09:08, Hírek, Vélemény Bővebben
Karácsony – kicsit másképp
Boldog-e az ünnep, ha a hiány a társ?
2015-12-24 01:12:07, Hírek, Vélemény Bővebben
Hé, Talabér! Szültél már ma?
Attól, hogy valaki indulatos, még lehet tényszerű. Hosszú idő óta forr bennem az indulat. A magyarországi uralkodó, elitnek nem nevezhető gazember banda napról napra gond...
2015-12-22 03:44:31, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>