. Ma Andrea napja van.
Karácsony – kicsit másképp
2015-12-24 01:12:07
Karácsony – kicsit másképp

Karácsony – kicsit másképp

 

 

 Megszoktuk, rutinból mondjuk, : Boldog karácsonyt! Békés, boldog, áldott ünnepet kívánunk egymásnak. Lehet, hogy tényleg egy kicsit megértőbbek vagyunk ilyenkor.





Mikor a barátnőmnek  éppen leírtam volna, hogy „Boldog karácsonyt!” valami megborzongatott. Boldog? Kinek mit jelent a boldogság? Mitől ragyog fel a szeme? Egy értékes tárgytól vagy egy vágyott kabalától? Egy használati eszköztől vagy egy luxuscikktől? Egy viszont látástól vagy egy szerelemtől?


Úgy hallottam, egyszer, régen, 66 évvel ezelőtt egy ifjú párnak  éppen egymás szereleme volt a legragyogóbb karácsonyi ajándék. Akkor kötötték össze életüket. Tették a dolgukat a szorgos hétköznapokon és ünnepeltek, ha annak volt ideje. Együtt megöregedtek.

 

Nemrég egyiküknek túl nehéz lett már az élet. Három nap múlva másikuk is feladta  a földi létet. Nem bírt vagy nem akart a párja nélkül itt maradni. Ők talán már egy másik világban ünneplik az egykori nagy napot. Csak az itt maradóknak rossz. A hiány lett a társ.

 

Az ünnepre készülve a családi forgatag, a készülődés, a gyerekek mosolya, az unokák huncutkodása derűt csal az arcokra. Este, mikor a gyertyák fényénél megfogják majd egymás kezét, az egykori karácsonyi pár is velük lesz. Igaz, már nem tudják az öreg, dolgos kezüket megsimogatni, a barázdált arcukat megpuszilgatni, de a lelkük átöleli emléküket. Lehet ez is boldogság? Lehet boldog a karácsony? 

 

Ágikám, kívánom azt, hogy ki tudd sírni magadból a hiányukat!

 

 

 

Mezriczky Beáta

Utoljára frissítve: 2015-12-24 01:15:56

További híreink
Hé, Talabér! Feljelentettél már?
Nem jó, amikor egy hírportálon a szerzőről szól a cikk. Hogy mégis ezt a módot választom, annak nyomós oka van. Először és ígérem utoljára.
2016-02-19 14:09:08, Hírek, Vélemény Bővebben
Égből jött üzenet
Az üzenethozó léggömb esete Várpalotán
2016-01-26 12:39:31, Hírek, Vélemény Bővebben
Hé, Talabér! Szültél már ma?
Attól, hogy valaki indulatos, még lehet tényszerű. Hosszú idő óta forr bennem az indulat. A magyarországi uralkodó, elitnek nem nevezhető gazember banda napról napra gond...
2015-12-22 03:44:31, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>