. Ma Auguszta napja van.
Nyilvánosság elé állt az ANTIvírus csoport
2014-05-23 10:42:42
Nyilvánosság elé állt az ANTIvírus csoport

Nyilvánosság elé állt az ANTIvírus csoport

Sokszor olvashattak már a KouKo-Kai-ról a Várpalotai Hírhatár oldalán. Egy újabb jelentős állomásához érkezett a magukat Antivírus csoportnak nevező társaság tevékenysége az ügyvezetővel, Huszár Antallal vívott harcban.  Legutóbb sajtótájékoztató keretében foglalták össze a dokumentumokkal alátámasztott sérelmeiket, a megtett hivatalos lépéseket és hívták fel a nyilvánosság figyelmét a körültekintő munkavállalásra.

 

 

 

Az Antivírus csoport elsődleges célja az, hogy a nyilvánosság erejével megmenthessenek sok álláskeresőt attól, hogy Huszár Antal becsaphassa őket.

 

Mi is a baj a KouKo-Kai és a Kárpátok Egyesület, a Nemzeti Marton vagy legújabban a Nemzeti Viadal néven futó történettel?

 

Röviden fogalmazva az, hogy számtalan hazugságra épül. Olyan nemes, szép célt, mint a sport és a művészetek támogatása sokak számára hiteltelenné tett. Éppen azoknak az embereknek a jóhiszeműségét használta ki – milliárdos támogatásokat hazudva -, akik valóban ezekért szerettek volna dolgozni.

 

Aki hisz a nemes célokban, az hajlamos arra, hogy átsiklik, észre sem veszi az égbekiáltó disznóságokat. Például azt, hogy előbb fizetnie kell, mielőtt dolgozhat, minden pályázó legalább 3000 Ft klubtagsági díjat. Ha ambíciói vannak és területi, megyei vagy régiós vezetőként akar dolgozni, akkor 75 vagy akár 250 ezer Ft-ot. A lelkes pályázó saját magából indul ki és bízik abban, hogy a szerződés szerinti díjazást megkapja a munkájáért. Ezekben az esetekben nem ez történt. Huszár visszaélt a bizalommal mind a munkatársak, mind a szerződött partnerek estében. Az álláshirdetésekben európai színvonalú fizetést ajánlott, ugyanakkor csak a befizetett klubtagsági és az úgynevezett képzési díjakra volt szüksége és csak a rendszerbe való beszervezésért fizetett,  bár még ez is olykor elmaradt. 


Ténykedését feljelentések, perek és végrehatások sora kíséri.


Az Antivírus csoport élére akreditálódott T. Gy. 64 fő nevében szólalt meg. A prezentációban villantott fel néhányat a hivatalokhoz benyújtott bizonyító dokumentumokból.

Mondandójának az alábbi alcímet adta:

 

Vajon miért szinte kizárólag igazgatókból állt a KouKo-Kai?


Mint elmondta, a tavalyi év végén tettek feljelentést az ügyben. 

Rögtön az elején egy jogi értelmű nyilatkozatot is tett, miszerint a kezükben lévő bő 1700 oldalnyi dokumentum alapján csak feltételezik a bűncselekményeket, és tiszteletben tartják, hogy a bíróság dönti el, van-e bűncselekmény, és ha igen, akkor azok milyen tényállásokkal bizonyíthatóak.

 

Az Antivirus Csoportnak 64 aktív tagja van, és további 61 emberrel állnak levelezésben. Utóbbiak a csendestársak, akik szintén leírták, hogy miben károsultak, de a jogi procedúrát nem vállalják.

A prezentációból csak néhány elemet emelnék ki:

 

Az igazgatói állás betöltéséhez kaptak volna egy szakképzést a próbaidő alatt. Ezzel szemben nem volt szakképzés, csak a cég működési módját mesélte el Huszár Antal. Ráadásul az ott elmondottak sem feletek meg a valóságnak. A próbaidő végén nem voltak vizsgák.

Évente akár 200-300 ember is megfordult a cégen belül, mint munkatárs, de nem volt egyetlen egy véglegesített állású sem. Azzal hitelesítődött ez a tevékenység, hogy híres emberek, nemzetközi cégek támogatására hivatkozott  Huszár. Azonban egyre többről derült ki, hogy vagy nettó hazugság áldozatai lettek,vagy visszaéltek a jóhiszeműségükkel. Az is előfordult – elmentett levelezés bizonyítja -, hogy a befolyó pénzeket nem a KouKo-Kai cég számlájára kellett befizetni, hanem egy italforgalmazással foglalkozó cégére.

Életveszélyes fenyegetés miatt is tett már ellene feljelentést volt munkatárs. Mint írta,  azzal fenyegette meg Huszár, hogy kettéhasítja a fejét a kardjával, illetve elmegy a háza elé és addig alázza, amíg ki nem fizet neki 70-ezer forintot.

 

Nem egy-két helyi ügyről van szó, hiszen az egész ország területén voltak ellene feljelentések, eljárások. Ezért volna szükség országos kiterjedésű nyomozásra.

 

Aztán T. Gy. elmondta, mi is a Modern Mecenatúra rendszer lényege. Huszár Antal  korábbi cégében, a Ronin Clubban is megjelent már ez a modell, de a legújabb Nemzeti Viadalban is ez látszik. Egyedülálló karitatív tevékenységet fejlesztett ki - mondja magáról Huszár. Először létrehozott egy karate klubot, aztán jött a Ronin Club kft. Miután ez nagyon gyorsan csődbe ment, megalakult a Ronin Club International kft. 2008 körül ez is kezdett csődbe menni. Ezzel párhuzamosan megjelent egy cégformanélkül megnevezett pénzbevételi formáció, a KouKo-Kai International. 2010-ben végleg bezárt a Ronin Club International Kft. és 2011. novemberében alakult meg a valóban bejegyzett Kou-KoKai International Kft. Ez 2013. július 17-től már székhely nélkül működött.

 

Ezek után találták ki a Nemzeti Maraton formációt, de a Modern Mecenatúra rendszere maradt benne. Aztán a Nemzeti Maraton rendszer kitalálójával is vitába keveredett és arra kényszerül, hogy a nevet megváltoztassa. Ezt követően jelent meg Nemzeti Viadal néven. Ezt már a Kárpátok Egyesület égisze alatt tette. Az Antivírus csoport az ezekről szóló bizonyítékokat is természetesen eljuttatta a megfelelő hivatalokhoz.

 

Az álláshirdetések tartalma 2011 óta szinte szó szerint ugyanaz.

 

Egy, a régióigazgatók számára hozzáférhető adat szerint 2013. augusztus 12-ével 11 fő menedzser és 71 fő területi igazgató dolgozott a KouKo-Kai-nál. Itt van a válasz arra, hogy miért csak vezetők vannak a cégben: mert nekik kellett fizetni a „képzésért”.

Ekkor 10 és fél millió forint volt az árbevétel. A képzési díjat készpénzben kellett odaadni Huszárnak. 2013 első 7 hónapjában az árbevétel több mint 87%-át a dolgozók fizették be. A többi bevétel a klubtagsági és reklám díjakból származott.

Félévente teljesen kicserélődött a személyi gárda. Több órán keresztül lehetett volna folytatni a bizonyítékok sorát, de ez legyen a rendőrség dolga.

 

Amikor ilyen nehéz gazdasági helyzet van, ennyire problémás a munkához jutás lehetősége, nagyon jó terep van az ilyen típusú csalásoknak. Huszár Antal egy oktatási szolgáltatást ígért az elkért pénzért, valójában csak a cég működését mutatta meg. Később kiderült, hogy megtévesztések, hazugságok sorát adta elő. Így valósult meg a pénzbeszedéses munkáltatás.


Ezt követően F.M. a régióigazgatói társaulás volt tagja a KouKo-Kai működési anomáliákat tárta fel. A munkájuk során rájöttek arra, hogy komoly működési problémák vannak a cégnél, javaslatokkal próbálták megújítani, átláthatóvá tenni a KouKo-Kait. Több megoldási javaslatot tettek le, mivel lehetne fedezetet biztosítani a megfogalmazott célok mögé, hogyan lehetne komoly támogatókat bevonni. Huszár csak annyit mondott nekik, hogy semmi új nem volt benne, ezért elzárkózott a fejlesztési, racionalizálási megoldásoktól.

 

Míg a hirdetésben Huszár 200 ezer támogatóról beszélt, valójában országosan talán 2000 támogató volt, akiket a munkatársak a saját ismeretségi körükből toboroztak. A hirdetett 3 milliárd támogatás sehol nem volt. A szponzorációnak nevezett árkedvezményeket pedig nem a KouKo-Kai adta, hanem pizzériák, boltok, zárszakületek, benzinkutak. Miután a régióigazgatók úgy döntöttek, hogy nem adják tovább a nevüket ehhez a céghez, a felmondás után többen is telefonos fenyegetéseket kaptak. F.M. a tények sokaságára hivatkozva érzi úgy, hogy csalás áldozatai lettek.

 

Szeretné, ha sem sportolók, sem iskola nem esne áldozatul ennek a történetnek.


Cs. Gy. szintén régióigazgató volt. Ő a kiemelt támogatókról fedte fel, hogy sok esetben nem is hallottak a KouKo-Kai-ról. Aztán a saját esetét mesélte el, amikor az első általa szervezett kirándulás támogatása, aminek a szállásdíj kifizetésében kellett volna megmutatkozni, két év után még ma sincs kifizetve. Az Adidastól írásos bizonyíték van arra, hogy semmilyen kapcsolata nem volt a céggel.

 

A V.I.P. tagok közül többen azt sem tudták, miről van szó, és kérték, hogy azonnal töröljék a nevüket. Borkai Zsolt, a MOB elnöke a többszörös, több irányú megkeresésre sem válaszolt, így róla még nem tudják, hogy miként került a KouKo-Kai kiemelt támogatóinak listájára. A listában szereplő törzshelyek közül jónéhány ugyancsak vagy nem is hallott a KouKo-Kai-ról vagy fizettek ugyan a cégnek támogatást, de cserébe semmilyen reklámot nem kaptak.

 

A sajtótájékoztatón részt vett egy magát független újságírónak mondó férfi, aki kérdésre Körmendi József néven mutatkozott be. Azt mondta, hogy számára meggyőzőek voltak a dokumentumok, amelyeket bemutattak a csoport tagjai. Rákérdezett arra, hogy részt vett-e a jelenlevők közül valaki a Nemzeti Viadalban. Miután a jelenlévők közöt ilyen nem volt, elkezdte védeni Huszárékat. Elmondta, hogy a nevet azért változtatták meg, mert a Nemzeti Maratonnál sokan a maraton-futásra gondoltak és ez nem fedi le a célját. Majd arra kérdezett rá, hogy vajon a Nemzeti Viadalnál ugyanúgy veszik-e fel a vezetőket,  mint korábban. Erre az Antivírus csoport tagjai, azt válaszolták, hogy csak azt látják, hogy a hirdetés ugyanazt tartalmazza, mint korábban, a KouKo-Kai esetében.

 

Majd egy vita alakult ki a támogatásokról az állítólagos újságíró és a csapattagok között. Az üzleti lényeg abban van, hogy a kedvezmény adása támogatás-e vagy sem, és hol van benne a művészet vagy a sport szerepe? Mi az, ami már színlelt gazdasági tevékenység? Egy újabb csoporttag fakadt ki.

 

- Ez egy nem valós, fiktív támogatási rendszer - mondta. Senki nem kapott az ígért támogatási összegekből. Ezzel saját magát is lejáratta.

A hozzászóló becsatlakoztatott kb. 200 klubtagot és 20 törzshelyet5 hónapot dolgozott ingyen. Azt tapasztalta, hogy Huszár Antalnak sok helyen 40-50 ezer Ft-os tartozása volt - vagy akár ennél is több - a szerződött partnernél. Egy konkrétumként emelte ki, a Sobri Jóska Kalandparkot, ahol többszázezer Ft-os tartozása van.  Aztán több országos helyet sorolt még fel. Amíg ott dolgozott a legtöbb embert és törzshelyet ő csatlakoztatta be, mégsem tudott megélni, mert mindig új feltételek voltak. Egy pénzért háromszor dogozott meg.

 

- Amikor valaki kezdte átlátni, mi megy a KouKo-Kainál, akkor önjáróan ment a „kukába”, azaz elhagyta a céget, hogy ne dolgozzon ingyen. Akár „IQ-gyilkosokat” is felvett Huszár, ha fizetett az illető. Az Antivírus csoportban összejött egy olyan erős csapat, amikor a dalnak vége. Huszár korábbi ígérete az volt, hogy ha elvégzed a tanfolyamot, már közben vissza tudod keresni azt a pénzt és még fölötte is leszel. Van, akinek azt ígérte, hogy az előzetesen befizetett tandíj heti egyenlő részletekben visszajár. Hát szó nincs erről. Többszáz ember van a történetünkben – zárult a temperamentumos hozzászólás.

 

A magát újságírónak mondó Körmendi tett néhány kísérletet a mentegetésre, majd be akarta hívni a tájékoztatóra Huszár Antalt. Ehhez a közösség nem járult hozzá, mert nem akartak egy parttalan vitát. A végén az is kiderült, hogy Körmendi miért volt ott. Ő a Nemzeti Viadal szervezője, aki elmondása szerint nem fizetett egyetlen fillért sem Huszárnak és az ő ötlete volt a Nemzeti Maratont Nemzeti Viadallá átnevezni.

 

Számomra több kérdés is felmerül az egész ügy kapcsán:

- A meg nem hívott álújságíró honnan tudott a sajtótájékoztatóról? Miért nem válaszolt arra a kérdésre, hogy melyik médiumnak tudósít?

- Honnan tudott róla Huszár „nemzeti érzelmű honfitársa”, aki szintén hívás nélkül volt ott?

- Huszár azon kijelentésével, hogy ő képzi ki harcművészetre a rendőröket összefügg-e azzal, hogy a korábbi egyéni feljelentések bizonyítékok hiányában rendre elakadtak?

- Vajon miért akarták a rendőrségen az Antivírus csoportos feljelentését egyetlen ember egyedi problémájaként kezeli?

- Miért nem mozdult előre érdemben fél év alatt az ügy semmit?

- Összefügg-e azzal, hogy az a budapesti XIX kerületi rendőrség nyomozza az ügyet, ahol május 13-án több közalkalmazott előzetes letartóztatását kezdeményezték, mert az elkobzott lopott tárgyakat a gyanú szerint saját maguk értékesítették?

- Vajon állnak-e, ha igen, ki vagy kik állnak az állítólag Shotokan Európa Bajnok Huszár Antal mögött, akinek eredményeiről az interneten nem találtunk hivatalos dokumentumokat, csak az önfényező saját nyilatkozatai lelhetők fel?

 

Az Antivírus csoport ugyan nem tesz fel ilyen kérdéseket, de a rendelkezésükre álló bizonyítékok imponálóan nagy bősége alapján joggal várják a hatékony hatósági munkát.

 

Céljuk tehát az, hogy ne legyen több Huszár Antal által anyagiakban és hitében megkárosított ember, és hogy példájukon okulva más hasonló csalásoktól is megóvjanak minden dolgozni vágyó embert. 

 

 

Mezriczky Beáta

Utoljára frissítve: 2014-05-23 11:06:41

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>