. Ma Auguszta napja van.
Nyitott kérdések a tanévkezdés előtt
2013-08-22 19:03:43
Nyitott kérdések a tanévkezdés előtt

Nyitott kérdések a tanévkezdés előtt

Tíz nap múlva megkezdődik a 2013-2014-es tanév. A diákoknak és tanároknak lassan véget ér a nyári szünet, a pihenés ideje.  Szerettem volna hivatalos helyről tájékoztatást kapni több, az évkezdést érintő kérdésben.

A Várpalotai Tankerület vezetőjéhez, Koncz Annamáriához fordultam kérdéseimmel előbb szóban majd írásban is.

 

 

 

Olyan kérdésekre szerettem volna választ kapni, hogy milyen dátumokra figyeljenek a szülők és diákok, mikor lesznek az évnyitók, hány diák kényszerül pótvizsgázni, az óvodáknál, iskoláknál történt-e vezetőváltás, ha igen, milyen változások. Érdeklődtem a tankönyv-helyzetről is.

A tankerület vezetője a következő választ adta.

„Úgy vélem az ezekre adott válaszok egy része evidencia lenne az érintettek számára (pl. a pótvizsgák időpontjai),  más kérdések  pontos megválaszolásához pedig az intézményben dolgozó kollégákhoz kéne fordulnom, akik szabadságukat töltik. A fennmaradó néhány kérdésre adott válasz  már nem elegendő egy "tanévkezdő cikk " megírásához.”

Igazán remek, hogy a tankerület vezetője az újságíró helyett is képes volna dönteni arról, hogy milyen információk elegendőek egy „tanévkezdő cikk” megírásához, de ez itt nem a közszolgálati és nem is az önkormányzati szócső bértollnoki hivatala.

Kicsit több telefonálással de végülis sikerült néhány fontos információt kapni.

A Várkerti iskolában szeptember 2-án hétfőn fél 8-kor lesz az évnyitó,

az Inotai tagiskolában még nem tudják pontosan, de valószínűleg szintén hétfőn reggel lesz.

Akárcsak a Vásárhelyi iskolában, de ott még tartott a megbeszélés.

A Bán Aladár iskolát egész nap nem sikerült elérni, senki nem vette fel a telefont.

A Rákóczi telepi tagiskolában pontosan tudták, hogy augusztus 30-án, pénteken délután 5-kor lesz az ünnepélyes tanévnyitó, csütörtökön és pénteken már tankönyveket osztanak. Remélhetőleg addigra valóban megérkeznek a könyvek, mert még nem kapták meg azokat.

A Bartos iskolában már augusztus 29-én 14 órakor megtartják az évnyitót. Könyvek szintén nincsenek még.

A Magániskolában is szeptember 2-án reggel 8-kor kezdődik ünnepélyesen a tanév, könyvet jövő hétre, augusztus  28 utánra ígértek nekik.

 A Nepomuki iskolában még végleges időpontot nem tudtak közölni, de valószínűleg az első tanítási nap reggelén tartják az évnyitót.

A Thuri Gimnázium és a Faller Szakközépiskola szintén szeptember 2-án reggel 8-kor kezd az ünneppel, de a szakközépiskolában már augusztus 30-án hozzáférhetnek a diákok a könyvekhez.

Fontos kérdés, hogy a Bán Aladár iskola április óta igazgató nélkül működik. Egyelőre senki nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy vajon a 2013-14-es tanévben ki fogja vezetni az intézményt.

 

A nyár elején-közepén még arról szóltak a hírek, hogy Katona Csaba jelenlegi alpolgármester pályázik az igazgatói helyre, de a szóbeszéd szerint dr. Juhász Attila fideszes képviselő felesége a befutó.

A képviselő urat megkerestem telefonon, de még nem tudott választ adni arra, hogy megnyerte-e a felsége a pályázatot.

 

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár tegnap köznevelési intézményvezetői megbízásokat adott át Budapesten. Azt mondta, hogy egy pedagógia intézmény színvonala több mint 50%-ban azon múlik, hogy ki és hogyan vezeti. Az igazgatók feladata az, hogy a pedagógia munka színvonalának állandó javításáról gondoskodjanak.

Csak azt nem értem, hogy az igazgató a saját pedagógia koncepcióját hogyan tudja megvalósítani, ha 10 nappal a tanévkezdés előtt még nem tudják az iskola tanárai, hogy milyen koncepció alapján kell majd dolgozniuk.

Hoffmann Rózsa azt is mondta, hogy semmi gond nem lesz a tankönyvellátással, hiszen a tankönyvek 70%-a már az iskolákban.

 

Úgy látszik Várpalota ebben a tekintetben a hátrányos helyzetű területek közé tartozik, hiszen augusztus 22-én még egyetlen oktatási intézményben sem áll a diákok  rendelkezésére a tankönyv . 

Utoljára frissítve: 2013-08-22 19:12:41

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Dobszai Elemer
KaCsa mint iskolaigazgato? Vegulis alig tobb mint tiz eve hogy nem dolgozott iskolaban-szerintem tokkkeletes iskolaigazgato lenne belole! Aki kinevezi-Koncz Annamaria-annak meg azt kivanom, hogy a gyereket-ha van neki-olyan orvos operalja majd mondjuk vakbellel, aki 10 eve nem latott sziket. Csabikam!Keszulsz feladni a politikusi palyat? Hat igen,lassuk be,nem megy ez neked. Illetve ez SEM megy. Szerintem beszelj a sogoroddal-tudod a Beni a Kukta taxi tulajdonosa-hogy adjon neked ilyen kaja-kiszallito allast. Nagyjabol ez a te szinted Csabikam, erre volnal te alkalmas a valo vilagban. Tolem mindig nagy borravalot fogsz kapni-ezt megigerem neked. De valami azt sugja, hogy ennel sokkal tobbe' leszel te meg nekem...
2013-08-23 15:51:57

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>