. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Stadionok helyett törődést!
2014-03-24 20:43:45
Stadionok helyett törődést!

Stadionok helyett törődést!

Nekünk nem térkép e táj – hirdette Veszprém 2. választókörzetben a Kormányváltók bringázása a hétvégén. A veszprémi sajtótájékoztatón Scheiring Gábor, a Balatonfüred-Várpalota választókörzet kormányváltó jelöltje arról beszélt, hogy a Fidesz számára az ország egy térkép, ahol saját pártkatonáit helyezgeti el.





„Orbán csak saját haverjaival és úri hobbijaival törődik. Nekünk nem térkép e táj! Mi azt mondjuk, törődjünk a fiatalokkal, a kultúrával, a közösségi sporttal, mert ez a jövő. Az országban, több mint 4 millió a szegény ember, másfél millióan egyik napról a másikra élnek. A kormány ebben az évben 82 milliárdot költ sportlétesítmények fejlesztésére, stadionokra. A sport fontos dolog, mi azért kerékpározunk ezen az úton, mert a sportot, az egészséges életmódot fontosnak tartjuk, és közben felhívjuk a figyelmet a kulturális és természeti értékekre.”

 

Scheiring Gábor Friss levegőt! címmel bemutatta a helyi kampányfüzetet is, amely a térség jövőjére vonatkozó konkrét elképzeléseket tartalmazza.

 

Pál Béla (MSZP), a Veszprém 1. számú választókörzet Kormányváltó képviselőjelöltje elmondta, hogy sok, az előző kormányzati ciklusban megkezdett beruházást a Fidesz saját eredményeként tüntet fel. Valójában azonban új forrásokat nem hozott erre a területre. Ha kormányzati szerephez jutnak, ők nem folytatják a Fidesz kirekesztő stílusát.


Karácsony Gergely (PM) tájékoztatott arról, hogy a várhatóan győztes Mesterházy-kormány kiemelten kezeli a turizmust. Jó szívvel ajánlotta a két képviselőjelöltet a szavazók bizalmába, mert biztos abban, hogy megfelelően képviselik majd a térség érdekeit a parlamentben.  

 

Fodor Gábor (Liberálisok) Scheiring Gábor aktív parlamenti politizálását, figyelemfelkeltő akcióit emelte ki. Pál Bélát alapos, kitartó képviselőnek jellemezte, akivel több cikluson át dolgoztak együtt. Két dologra van szükség a jó parlamenti képviseltre – mondta – a bátor kiállásra és az érett tapasztalatra. Ezért ajánlja mindkettőjüket a választók bizalmába.

 

A több tucat kerékpáros elsőként Szentkirályszabadjára gurult be, az egykori Radnóti házhoz, melynek már nevét is elvették és csak egyszerűen tájháznak hívják.  1944. október 31-én  ennél a háznál írta meg utolsó, Razglednica (4) című versét. Néhány éve azonban a háztól egy út melletti közös kereszthez száműzték a költőre emlékezni akarókat.

 

A következő megálló Balatonalmádiban, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumnál volt. Két év alatt immár negyedszer írták ki az igazgatói pályázatot. A jelenlegi vezetés - akárcsak elődje - semmibe veszi a szakmaiságot és a diákok érdekét, csak az elvárt statisztikai óraszámok és egyéb jelentések köré építi munkáját. A most véget ért diákhéten az iskola diákjai és régi tanárai megmutatták, hogy ők összetartoznak, és senki nem fogja tudni szétverni az iskolát. Kormányra kerülve az új kormány egyik első intézkedése lesz, hogy a KLIK-et felszámolják és visszaadják az iskolákat a helyi közösségeknek.


Balatonalmádiban kultikus hely volt a Panoráma. Már az 1979-es indulásakor nagy várakozás volt, hogy Almádi kulturális életében jelentős szerepet töltsön be. A mára méltán híres, hagyományos Balaton tárlatot is itt rendezték meg legelőször. A leghíresebbé azonban a discoja által vált. A városvezetők döntöttek arról, hogy nem lehet ilyen jellegű szórakozóhely, mert zajos és zavarja a környéket. Egy milliárdos vállalkozónak megtetszett az értékes terület. Azóta sem történt semmi. Szórakozóhely nem lehet belőle, más módon nem hasznosítják és csak az enyészeté az épületegyüttes, ami mára életveszélyessé vált.

 

Az egykori Váci iskolát 10 éve zárták be, a nevelőotthont már 22 éve. Ezek az épületek az egykor pezsgő gyerekzsivajtól hangos Balaton-part jelképei. A nevelőotthonok ideje is lejárt, de a kérdés megmaradt, ki törődik a hátrányos helyzetű fiatalokkal, mert ez a kormány nem. Életteret nem ad nekik, csak rendőröket az iskolába, és 16 éves tankötelezettséget.  Olcsó, de jövőt és megélhetést nem adó közmunkások válhatnak belőlük.

A szabad strandok megszűntek és a gyerekek táborozási lehetőségei is csak a vastag pénztárcájúaknak biztosított.

 

A csodálatos tájon végig Scheiring Gáborral kerekezett többek között Karácsony Gergely (PM), Bősz Anett (Liberálisok), Szilágyi László (PM). 

A túra végén az öt kormányváltó párt képviselői együtt értek célba Balatonfüreden a Tagore sétányon.

 

A Kampánybringázásról készült videót itt nézhetik meg.

Utoljára frissítve: 2014-03-24 20:52:03

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>