. Ma Tibor napja van.
Várpalota elkerülő út 1.3
2014-03-04 17:03:57
Várpalota elkerülő út 1.3

Várpalota elkerülő út 1.3

Várpalota és Pétfürdő között járva feltűnő, hogy a Cseri erdő szélén nagy sárga hengerek nőttek ki a földből. Éppen ott, ahol a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakasza első ütemezési tervének vége van.

Mint ahogy korábban arról beszámoltunk, 2013. december végén kiírták az elkerülő út kivitelezésére a pályázatot. A leadási határidő 2014. február 6-án le is járt.

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kérdésünkre közölte, hogy a pályázat valóban lezárult, de még nem hirdettek győztest, erre akár néhány hónapot is várni kell. 

A Cseri erdőben elkezdődött munkálatokról nincs tudomásuk, nem is lehet, mert még a beérkezett pályázatok értékelése tart.

 

A helyszínen azonban szívesen tájékoztattak a megkezdett építkezéssel kapcsolatban. Az aszfaltkeverő telepet a Dömper Kft. építi. Magánszemélytől vásárolták meg a területet, amely Pétfürdő közigazgatási területéhez tartozik. Az építési engedélyt a várpalotai hatóságtól megkapták.


Arra a kérdésre, hogy ha a NIF még nem hirdetett győztest, miért kezdték meg a keverőüzem  építését azt a választ kaptuk, hogy a pályázati kiírás része, hogy az útépítés  közvetlen közelében legyen ilyen. A kiírásban valóban szerepel, hogy „legalább 1 db szintvezérelt aszfalt finisher, legalább 3 db, legalább 10 tonna súlyú tömörítő henger, legalább 2 db gréder” álljon rendelkezésre. A cégvezetés azt tartotta jónak, ha saját tulajdonú területre építi fel a keverő üzemet.

 

A pályázati beadási határidő előtt néhány nappal kezdte meg a Dömper Kft. az építési munkákat.

Információink szerint a 22 milliárdos munkára konzorciumban a  DD Konzorcium (a Dömper Kft. és a pozsonyi Doprastav AS) nyújtott be pályázatot.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy pályázott-e más is, mint ahogy azt sem, hogy ki lesz a nyertes, de nemsokára megtudjuk

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>