. Ma Gedeon napja van.
Várpalota elkerülő út 2.6.2
2015-11-30 17:06:37
Várpalota elkerülő út 2.6.2

Várpalota elkerülő út 2.6.2

Olvasói megkeresésekre még november elején vetette fel lapunk, hogy a 8-as főút elkerülő szakaszának építése során a Várpalota-Pétfürdő közötti Cseri úton az újonnan épült útszakaszon a Várpalotáról Pétfürdőre vezető oldalon 30-as, míg a Pétfürdőről Várpalota irányába vezető oldalon 60-as sebességkorlátozó tábla volt.




Az eltérés okára Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója még november elején azt a választ adta, hogy a táblákkal kapcsolatos kérdésben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékes: „a közút kompetenciája az aktuális sebességkorlátozó táblák kihelyezése, ők tudhatják, hogy milyen esetleges akadály indokolhatja az eltérő mértékű korlátozást.”


Megkerestük hát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékesét. Ő telefonon jelezte, hogy nem hozzájuk tartozik a kérdés, kérdésünkkel  az illetékes polgármestert keressük meg.

 

Horváth Éva Pétfürdő polgármestere arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat csak tájékoztatást kap a táblák kihelyezéséről, tudomásul veszi, de nem dönt. Az engedélyt és a táblákat a Közlekedési Felügyelet engedélyezi és helyezi ki. Újabb levél, immár a Közlekedési Felügyelethez.

 

Végül Holonics Renáta, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Útügyi Osztály vezetője az alábbi választ adta:

„A Kivitelező engedélynek megfelelően a holnapi napon (2015. 11. 26) kiteszi a hiányzó sebességkorlátozó táblát.”

 

Azóta arra járva tapasztalhatjuk, hogy a táblák valóban kikerültek. Mindkét oldalról előbb 60-as majd 30-as, aztán ismét 60-as sebességkorlátozás van érvényben.

 

3 hét, és 3 vélt illetékes szervezet után sikerült megtalálni a megoldást. Jó, hogy a hivatalok ennyire "pontosan" tudják az ügymenetet.

 

Az útépítéssel, különösen a második ütemmel kapcsolatban felmerül még egy nagyon fontos kérdés. A pénz.  Ezzel egy következő írásban foglalkozunk.

 

 

Mezriczky Beáta

Utoljára frissítve: 2015-11-30 17:19:44

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>