VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - 12 millió és búcsú Szindbádtól

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.06.
 Szerda
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 12. 18. 00:24     


12 millió és búcsú Szindbádtól
12 milliót zárolt az önkormányzat számláján a bíróság vesztes munkaügyi perek miatt. Személyeskedésnél többre nem futotta a polgármesternek. Szindbád elbúcsúzik és átadja helyét a Thury-Várnak.

12 millió. Ennyit kell a várpalotai önkormányzatnak kifizetnie vesztes munkaügyi perek miatt. A bíróság egészen pontosan 11.834.833,- Ft-ot zárolt az OTP-s számlán. Ezt az összeget kellett most a testület jóváhagyásával így az év végén előkaparni.

Falussy Sándor a decemberi testületi ülésen felelőst keresett. Valaki kell, hogy feleljen azért, hogy 12 milliót dob ki az önkormányzat az ablakon – mondta. Eddig 12 millióba került, hogy három dolgozót törvénytelenül rúgott ki valaki. Vagy nem értett hozzá vagy direkt csinálta. Láttunk már óvodai pereket is. Hány tízmillió ment már el azzal, hogy vezetők végrehajtották az elbocsátásokat? Az önkormányzat meg fizet, nem tudunk mást tenni – zárta le mondandóját szomorúan a képviselő.

 

Deák Istváné csatlakozott az előbbi gondolathoz. Ez már a sokadik ilyen eset, szinte minden munkaügyi pert elveszített az önkormányzat, hiszen bebizonyosodott, hogy nem megfelelően történt elbocsátásokról volt szó. Nemcsak a Szindbád, hanem az óvoda és a közüzemi vállalat esetében is. Egy új vezető egyszerűen kipakolja az előző garnitúrát, de eddig nem lett felelősségre vonva. A mostani új vezetésnek nyakába esett ez a probléma, a testület nem tehet mást, mint biztosítja az összeget. A képviselő asszony a határozatot támogatta, de különvéleményt csatolt.

 

Ismereteim szerint a felmondásokat tartalmilag a bíróság nem vizsgálta, mert alapvető hiba volt a felmondásban, hogy bár a testület már megválasztotta az igazgatót, Csomó Orsolyát, de a kinevezését még nem kapta meg és a felmondásokon korábbi volt a dátum, mint a kinevezésén.

 

Falussy Sándor szomorú felháborodását a polgármester személyeskedéssel volt csak képes kezelni. Azt mondta, hogy a képviselőnek nagy tapasztalata van a kirúgásból és munkaügyi perből, hiszen a Péti Nitrogénművektől kirúgták, mennyi végkielégítést is kapott?

Aztán, ahogy Falussy Sándor válaszolt volna, arrogánsan hozzátette:

 

nálam van a szó!

 

Majd folytatta: mindegyik esetben jogászok segítségével történt a felmondás. Aztán kioktatta a testületet, külön szavanként hangsúlyozva: ezt a döntést …. meg kell…..hozni.

 

 

Aztán a képviselők döntöttek arról is, hogy január 1-jétől nincs többé Szindbád.

Élt 13 évet.

2000-ben a Thury-vár idegenforgalmi hasznosítása céljából jött létre, aztán 2003-tól a város közművelődési feladatait is ellátta.

Idén nyáron a Közüzemi Kft.-be apportálták és 2014-ben már nincs a neve.

 

Lesz helyette Thury-Vár Nonprofit Kft. 2003-ban a KUHSZI nevének megszűnését talán nem sokan bánták.

 

De Szindbád… Idén volt Krúdy Gyula születésének 135. halálnak 80. évfordulója. Októberben a könyvtár egy héten át szervezett Krúdy-programokat. Szindbád szelleme ott volt az előadásokban, a sétákban, a kiállításban. Itt volt köztünk. Benne volt a köztudatban. Fantáziája... Volt.

 

„A szürke felhők alól, a hideg magasságból egy fehér lepke szálldosott lefelé. Egy fehér madár röpült le a téli éjben a havas föld felé. A virágárusnő volt, aki levetette magát a ház harmadik emeletéről.

Szindbád, mint babonás ember, később egy marék véres havat vett a kezébe, és magában azt gondolta, hogy a szegény leány kiomlott vére feloldozza őt eddigi balsorsa alól. Csillaga újra felragyog, és hajója szerencsés szelekkel röpül tova.”

 

A Szindbád támogatásáról és névváltoztatásáról szóló határozatokat itt olvashatják.


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport