VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - A folytatás nyílt fenyegetés?

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2024.04.14.
 Vasárnap
Ma Tibor napja van.
Holnap Tas, Anasztázia napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 02. 23:38     


A folytatás nyílt fenyegetés?
A történet folytatódik. Állásinterjú, pénzbeszedés után fenyegetés. Huszár Antal, a Kouko-kai vezetője eddig a személyes interjút nem vállalta, az írásbeli kérdésekre még nem válaszolt. Számos szaftos fenyegetésre azért futotta az idejéből. S néhány vélemény, amit a cégéről őriz az internet.

Előfordul, hogy egy cikk felborzolja a kedélyeket. Főleg annak a kedélyét, akiről szól. Történt pedig ez az Állásinterjú pénzbeszedéssel cikk kapcsán. Augusztus 26-ai az írás.


Röviden a történet: Adott egy cég – Kouko-kai -, amely sport vagy művészeti menedzsereket, terület és megyei igazgatókat keres. A felvételi alkalmával – előre közlik – 3000 Ft-ot kell vinni, mert ahhoz, hogy felvételizhessen, klubtaggá kell válnia a jelentkezőnek. Aztán vár a jelentkező a tájékoztatásra – semmi – aztán egy-két hónap múlva megtudja, hogy felvették, de megint sok idő eltelik és közben azt látja, hogy minden hónapban újra és újra megjelenik a hirdetés.


A korábbi cikk  itt olvasható.

 

Következő fejezet, a folytatás:

 

Október elején felhívott személyesen Huszár Antal, a Kouko-Kai vezetője, hogy azonnal vegyem le a cikket, mert az hazugság. Felajánlottam neki a személyes interjú lehetőségét, ezen kívül pedig tájékoztattam, hogy kérhet írásban helyreigazítást. Ez hét elején történt, megbeszéltük, hogy pénteken valamikor leülünk beszélgetni, majd hív, hogy mikor ér Várpalota környékére. Nem hívott. Egészen október 31-éig. Ekkor viszont feldúltan, fenyegetve követelőzött, hogy azonnal távolítsam el a cikket. Miért tenném?

Amit írtam igazElmondta, hogy már volt a Hír Tv-nél, az M1-nél és az egész Hírhatár-t  be fogja perelni. Sőt beszélt azzal, aki szerinte az informátorom volt és ő is azt mondta – ezt diktafonnal rögzítette is -, hogy a cikk elferdítette amit ő mondott.

 

Csakhogy ezzel egy aprócska probléma van: éppen azzal az ismerősömmel voltam amikor az ominózus telefonbeszélgetés történt és bizony ilyent nem mondott az ismerősöm.

Tehát Ön hazudik – mondtam.

Majd a következő mondatot  üvöltötte a vonal túlsó végéről:


„Tönkre fogom baszni a picsába az egészet” – és megszakadt a vonal.

=============================

Aztán valamivel később az ismerősöm ilyen  sms-eketkapott:

 

„Mielőtt rendőrségi feljelentést teszek, hívjon ezen a számon!”

„Rendben, úgy látom, nincs tisztában a helyzettel, amiben szerepet vállalt. A nevét mától sokan megismerik a fórumokon, erre a rendőrségen is megtesszük a feljelentést. Ezen kívül természetesen értesíteni fogjuk az Ön által megnevezett refernecia személyeket is, hogy Ön ellen csalás vádjával rendőrségi feljelentést tettünk”

 „ A hallgatás és bujkálás nem megoldás. Azzal csak a saját helyzetét nehezíti meg. A rendőrségi feljelentést nem lehet visszavonni, ha egyszer megtesszük A saját érdekében javaslom, hogy reagáljon a megkeresésemre!. Hibát követ el, ha alábecsüli a szándékaimat és lehetőségeimet!” 

„A jelenlegi és/vagy leendő munkáltatója is értesülni fog az Ön ellen folyó eljárásról.”

„…Ön csalásban és hitelrontásban is bűnrészes, amit még helyre hozhat, ha egyezetünk.”

„…higgye el mindenre elszánt vagyok, hogy megtegyem a szükséges lépéseket, ami után azt fogja kívánni, bárcsak anno felvette volna a telefont, amikor még lehetett!”

„…Nem fogom hagyni, hogy egy nyíltan magyar ellenes főszerkesztővel szövetkezve lejárassák a hírnevünk a hazug állításaikkal, amihez Ön asszisztált, vagy eleve Ön volt a felbujtó ötletgazda.”

A továbbikaban egy nagyon hasonló tartalmú emailje is érkezett.

================================

 

Ezt vajon nyílt fenyegetésnek kell értelmezni? Ezek után emailt írtam a Kouko-kai vezetőjének: 


Tisztelt Huszár Antal!

Ön telefonon másodszor jelezte, hogy a Várpalotai Hírhatár Állásinterjú pénzbeszedéssel című írással nem ért egyet és arra kért, hogy töröljem a cikket. Az első telefonos beszélgetés alkalmával felajánlottam Önnek a személyes interjú lehetőségét. Tájékoztattam arról is, hogy írásban helyreigazítást kérhet. A megbeszéltek ellenére azonban nem jelentkezett, mikor tudnánk beszélni. A mai napon ismét hívott és rosszallását fejezte ki, hogy a cikk még mindig látható az oldalon. Mivel a személyes találkozás és beszélgetés lehetőségével nem élt, ezért írásban teszem fel Önnek a kérdéseimet. Kérem, hogy holnap, november 1-jén 16 óráig szíveskedjen válaszolni, hogy a cikk folytatásában az Ön véleményét is tudjam közölni.


Kérdések:
- Modern mecénásként a Kouko-Kai International azt írja magáról, hogy "kizárólag saját erőforrásainkra támaszkodva képesek vagyunk támogatni az ország összes sportegyesületét, óvodákat, oktatási intézményeket..." Támogatták-e ennek megfelelően a várpalotai Képesség és Tehetségfejlesztő Magániskolát vagy a szintén várpalotai Marathon Tömegsport Egyesületet?
- Konkrétan milyen teljesítményért kapnak díjazást a menedzserek, a területi igazgatók, megyei igazgatók?
- Kell-e további embereket beszervezniük a felvetteknek?
- Miért kell már a felvételi napján - függetlenül attól, hogy felvételt nyer-e vagy sem - befizetni a jelentkezőknek a 3000 Ft tagsági díjat?
- Miért hirdetik hónapról hónapra újra az állásokat, holott állításuk szerint egy megyei igazgatót, egy területi igazgatót vesznek? Valójában hány emberre van szükségük a tervezett feladataik ellátáshoz?

Várom válaszát!

 

Sajnos a válasz nem érkezett meg időre. Azért még vártam. Szombaton délelőtt kaptam egy emailt, melyben Huszár Antal sérelmezi, hogy munkaidő után – tényleg, 17:11-kor küldtem el – kapott tőlem levelet és még csak fel sem hívtam, hogy fontos levelet küldtem neki, amire válaszoljon annak ellenére, hogy halottak napja van 1-jén. Hát éppen ezért vártam.

Aztán hosszú sms-ben taglalta tovább, hogy milyen fontos elfoglaltságai vannak. Szombaton 20 óráig oktat, vasárnap koncertje van, hétfőn megint oktat, talán kedden elkészül a válasszal.

Azt gondolom, hogy a kérdések megválaszolása sem tartott volna tovább, mint az email és az sms-ek megírása.

 

Nézzük gyorsan a kérdéseket:

Támogatták-e a palotai iskolát és egyesületet? igen vagy nem?

Milyen munkáért kapják a fizetésüket a felvettek? oktatás, előadás, szervezés, beszervezés?

Kell-e beszervezni embereket? – igen, vagy nem?

Miért kell befizetni a 3000 Ft-ot előre? – nincs ötletem, csak?

Hány emberre van szükségük? 10, 100, 1000?

 

Én eddig azt gondoltam, hogy ha valakinek fontos a cége jó hírneve, akkor nem nézi, hogy lejárt-e munkaidő, ha sms-re van ideje és ereje, akkor talán erre a néhány egyszerű kérdésre is talán akad 10 perc. Ha fontos.

Szombaton este 11-kor írom ezt a cikket. Válasz még sehol.

 

Vagyis válaszok az elején idézett Állásinterjú pénzbeszedéssel cikk végén a hozzászólásokban és a Gyakori kérdések között, melye közül néhány idézet:

 

„Aztán kibökik, ha náluk akarsz dolgozni, a képzésért fizess 75.000, 125.000, 250.000 forintot pozíciótól függően... Na ekkor álltam fel.”

 

„Jól megfogalmazott álláshirdetés(uniós nagyságú bérezés...hm...hát nem!!!)aztán menj el a központba interjúra ahol fizess be 3000 ft-t! Persze még itt se tudod mi a pontos munkád!!!Aztán mikor 1 hónapra rá visszajeleznek h adják a szerződést kiderül h 500 ft-t keresel 1 ember után! Nah ténylwg uniós bérezés,semmi fix semmi! Nagyon jó lenne ez a dolog amit ők képviselnek de így hogy számtalan embert ejtenek át senki nem fog velük foglalkozni!”

 

„…Az egész úgy kezdődik, hogy sajnos minden majmot felvesznek. Minden olyat embert, aki befizeti a 75000ft-os oktatási díjat. Amiről azt hazudik, hogy sikeres vizsga utána visszajuttatják, de ez HAZUGSÁG! Az oktatást gyakorlatilag vagy a főemberke végzi, aki minden pénzt benyel. …Nagyon sok mindent kell csinálni: jelentéseket írni, más jelentését elolvasni, összefoglalni, törzshelyekkel szerződni, rendezvényeket tartani és akár még oktatást is, de a legfontosabb: embert szerezni aki fizet - tehát a rendszer: JUTALÉKON alapul! Akár kidolgozhatod a beled, de annyi pénzt kapsz, ahány embert behívtál!”

 

„Ahol én élek, ott felkerestem két törzshelyet, amit a weboldalukon találtam. Az egyiken nem is tudták, hogy miről beszélek, a másikon pedig azt mondták, hogy "3 ÉVE" SZERZŐDTEK VELÜK és azóta senki és semmi nem vette a fáradtságot, hogy az üzleti kapcsolatot fenntartsa. Ráadásul valami pénzt is befizettettek a hellyel reklámra 150 ezer forintot. Maga a tulaj mondta, hogy egy fillérje sem származott ebből.”

 

„Két éve jelentkeztem és két hónapos várakozás után szóltak, hogy 200 jelentkezőből csak én feleltem meg. A 3000 Forintért megkaptam a törzskártyát, további 165000 Forintért kizárólagos egyedüli jogot kaptam volna területi és megyei igazgatói posztra, de egy hét múlva ugyanarra a helyre felvettek még két embert. Így szerződést szegtek és a reklamációmra a fülüket se mozgatták. A képzés is nagy fingfestés volt, mert csak a vezető saját érdemeit fitogtatta, a cégről egy szó nem hangzott el. Az ígért webiroda egy semmitérő weblapocska volt, a többi meg csak ígéret maradt örökre…Akiket még az elején sajnos beszerveztem azokat is átverte, csak a pénz kellett tőlük aztán semmi. A veszprémi telephely sem létezik, ugyanis elutaztam a címre és a szomszédok tájékoztattak, hogy semmilyen kouko-kai itt nincs és nem is hallottak róla. A vezetőjük lakott itt valamikor. Cégbejegyzésük sincs semmilyen hivatalos szervnél.”

 

„Eddig kb.200.000.-ft-omba fájt az egész...”

 

 A nyilvános cégkivonat szerint KOUKO-KAI INTERNATIONAL Kft 2011. 11. 21-étől hatályos, az utolsó mérlege 2011-es, az árbevétele 0,82 millió Ft.

A hozzászólásokban természetesen vannak pozitív megnyilatkozások is, csak az a baj, hogy azok mind név nélküliek és szinte dicshimnuszok. Állítólag iskolát is támogatak, de szintén név nélküli a hozzászóló és nem tudjuk meg, melyik iskoláról van szó. Helyi tv-ben, megyei lapban találkozni néhány eseménnyel, amit rendeztek, de azon  kívül, amit Huszár Antal elmond, más nem igazán kapott publicitást. 

 

Félreértés ne essék. Nincs persze azzal sem semmi baj, ha azzal foglalkoznak, hogy hálózatot építenek, hiszen az általuk megfogalmazott célok, mint a művészetek és a sportok támogatása, nemes célok. Ha minden törvényes akkor tessék felvállalni, mondják meg nyíltan, hogy ügynöki munka. Fenntartom az állításomat, hogy kispénzű, állást kereső emberektől munka reményében pénzt kérni, enyhén szólva is pofátlanság. 

 

Ha Huszár Antal mégis válaszol a feltett kérdéseimre, akkor természetesen helyt adok neki. 

koukokai1koukokai2További hírek

  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  A Kúrián is győzött, mégsem jut hozzá a kétmilliárdhoz
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport