VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - A kétharmad lebontása

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.10.01.
 Vasárnap
Ma Malvin napja van.
Holnap Petra napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 03. 12:45     


A kétharmad lebontása
2015. február 22-én időközi országgyűlési választás lesz Veszprém megye 1. számú választókörzetében. A független jelöltként induló Kész Zoltán sajtótájékoztatót tartott ma Budapesten. Ez a választás a 2/3 lebontásáról szól.

„A kormány- és rendszerváltás a kétharmad lebontásával kezdődik” – állítja Kész Zoltán.

  

 „Nyíltan el kell mondani a veszprémieknek és a környéken élőknek: időközi országgyűlési választásra készülünk, ami az egész országról szól. Ugyanakkor ami jó Magyarországnak, az jó Veszprémnek is, és ami nem jó az országnak, az nem jó a környékben élőknek sem” – mondta Kész Zoltán, az ellenzéki pártok által is támogatott országgyűlési képviselőjelölt bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

 

„Elsőként a Lokálpatrióták Veszprémért Egyesület állt mellém, de megtisztelő a pártok támogatása is, örülök, hogy a hivatásos politikusok közül is egyre többen megértik: olyan képviseletre van szükség, amely az emberek felé fordul, a problémáikra ad választ.

 

A Közfelháborodás Napján általa szervezett veszprémi tüntetésen elmondott beszédét követően kérték arra helyiek, hogy vállaljon politikai szerepet és induljon Navracsics Tibor EU-biztos megüresedett országgyűlési képviselői posztjáért. Új politikai kultúrát szeretne képviselni, amely az emberek felé fordul, és eltávolodik a hatalmi játszmáktól.

 

„A Veszprémben és környékén élők felelőssége és lehetősége, hogy az államhatalom a klientúrája felhasználásával ne hivatkozhasson többé a kamu kétharmadra. Már a 2014-es választásokkor is csak az ország alig több mint negyede szavazott rájuk, és kormányzásukkal napról napra egyre többen ábrándulnak ki a Fideszből. A kormány és a rendszer leváltásához és egy új társadalmi szövetség, a becsületes megélhetés programjának megvalósításához első lépés a kétharmados többség lebontása.”

 

"Veszprémi vagyok. Hívtak dolgozni Budapestre, de én Veszprémben maradtam. Hívtak dolgozni az Egyesült Államokba, de én Veszprémben maradtam. Ennek a városnak köszönhetek mindent, és ennek a városnak is akarom visszaadni, amit kaptam. Nekem csak az őszinte, vállalható politikai képviselet éri meg. Én húsz év múlva is a veszprémiek között fogok élni, nekem ez nem játék. Veszprémben nem az a tuti, ha valaki professzionálisan hazudik. Veszprémben azt szeretik, ha valaki őszintén, egyenesen, ember módjára viselkedik. Meg kell, hogy mondjam, én is azt szeretem.”

 

Kész Zoltán 1974-ben született tősgyökeres veszprémi családba, az ELTE angol szakán végzett, tanár, fordító, emellett közoktatásvezetői diplomája is van, a Polgári Platform Egyesület alapítója és elnöke. Tanított a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban, a Padányi Katolikus Gimnáziumban, a Veszprémi Egyetemen és az Egyesült Államokban is. Öt népszerű tankönyv társszerzője, emellett a 2000-es években a veszprémi rádió sportfőszerkesztője és a Veszprém TV külsős munkatársa volt.

Tíz évvel ezelőtt rövid ideig tagja volt a Fidesznek, amelyet azért hagyott ott, mert a pártcsatározások helyett az együttműködésben hisz, erre pedig a pártban nem volt igény. Egy 13 éves fia van, az elmúlt hónapban pedig megszületett második fiúgyermeke.

 

A Köztársasági Elnök Veszprém megye 1. számú választókerületében, Veszprémben és 24 környező településen 2015. február 22. napjára írta ki az Időközi Országgyűlési Választást. A szavazásra a 2014 tavaszán egyéni mandátumot szerző Navracsics Tibor EU-biztos összeférhetetlenség miatti lemondása miatt van szükség.

 

Két héttel ezelőtt Heller Ágnes azt mondta: "Azt hiszem, ez a rendszer összeomlik, ha kihúzzák ezt a téglát. Sokszor előfordult már, hogy kihúztak egy téglát és utána az emberek egészen másként gondolkoztak."

Lehet, hogy Veszprém a zárókő?

 


További hírek

  Többdiplomás nőknek keres takarítói munkát Demszky Gábor
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Állítólag nettó 385 ezer a magyar átlagkereset
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Orbán Ráhel egyetemi ismerősei is jól jártak
2023. 09. 25. 13:38 hirhatar.hu
  Lázár János kinyírta Budapest jövőjét
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Pintér nyomozókat toboroz kiemelt fizetésért
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Tiborcz István letarolta a Svábhegyet új elitklubja körül
2023. 09. 11. 09:40 hirhatar.hu
  Az igazgató sem tudja, miként kerültek az Orbán-idézetek az iskola falára
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  „Ezek orkok” – Mészáros Lőrincről is nyilatkozott Pesty László
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  A Hitlerrel lepaktáló Horthyt dicsőíti Lázár
2023. 09. 03. 10:33 hirhatar.hu
  Végelszámolás vár Rákay Philip vállalkozására
2023. 08. 24. 17:41 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport