VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - A politikától lesz rossz az oktatásügy

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.06.
 Szerda
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 08. 30. 12:04     


A politikától lesz rossz az oktatásügy
Ferenczi Gábor Jobbikos országgyűlési képviselő és a volt SZDSZ-es önkormányzati képviselő, alpolgármester Pados Zoltánné tartott közös fórumot a Várpalotán a Városházával szemben. A téma az oktatásban való kormányzati-önkormányzati tisztogatás és annak jogi következményei voltak. Pontosan mennyi munkaügyi perről és mekkora összegről van szó, erre Katona Csaba nem tudott válaszolni.

Tegnap a Jobbik várpalotai csoportja szabadtéren, a Városházában szemben lakossági fórumot tartott. A téma az oktatásügy volt. Várpalotán, mint sok  más településen az országban  ezen a területen is tisztogatás folyik, ahol a Fidesz a saját kádereit helyezi vezető pozíciókba. De így volt ez a korábbi kormányoknál is – mondta Ferenczi Gábor Jobbikos országgyűlési képviselő.

 

Úgy látta, hogy ebben a kormányzati ciklusban volt elmozdulás az oktatás területén, de a tartalmi részekben nem történtek változások. Tormay Cecile-t és a származáselméletet emlegette majd saját javaslatáról, az iskolabezárási moratóriumról ejtett szót.

Az ajkai iskolaátvétel kapcsán hozta szóba a Hit Gyülekezetét, amit ismét biznisz-szektának nevezett. Ebben a témában a nevezett egyház már korábban feljelentette.

A várpalotai problémára, a fórum témájára áttérve arról beszélt, hogy ha valaki szembeszáll a hatalommal, akkor lejárató kampány és perek indulnak ellene.

Ezt követően Pados Zoltánné, az egyik eltávolított óvónő kapott szót, aki a saját kálváriáját mondta el.

Elsőként hamar tisztázni akarta, hogy a körülbelül egy hete szárnyrakelt híreszteléssel ellentétben ő nem azért vesz részt ezen a fórumon, mert ő lenne jövőre a Jobbik polgármesterjelöltje, erről szó sincsen.

Az összevont óvodavezető, Varga Szilvia - aki nem rendelkezett a szükséges végzettségekkel - távolította el őt és egy másik óvónőt - kezdte  a történetét. Róla azt terjesztették - bírósági ügy is lett belőle -, hogy óvodás gyermeket bántalmazott. Szülőket bírtak rá, hogy közreműködjenek az eltávolításában - állította.

A megyei sajtó gyerekverő óvónőnek titulálta. Ő megnyerte a pert, de a Napló erről nem számolt be. Azt mondta, hogy ő azóta sem talál állás, utána nyúlnak az önkormányzattól.

Nem fél senkitől ezért is állt ki most. A Jobbikon kívül nem hallgatta meg senki, nem álltak mellé.

Azt is említette, hogy az óvodák összevonása törvénytelen volt, másról szavaztak a képviselők, mint amiről az óvodapedagógusok véleményét kikérték. Az összevonásból előnye nem származott a városnak, a gyerekeknek még kevésbé, hiszen a hiányzó létszámot közmunkásokkal és nem szakemberekkel igyekszik pótolni a város, közintézmények felelős vezető nélkül működnek.

 

Máté József a Jobbik helyi elnöke elmondta, hogy a két óvodai munkaügyi per 7,5 millió forintjába kerül a városnak.

Katona Csaba alpolgármestertől kértem adatot a munkaügyi perek miatti fizetési kötelezettségekről. Ő elmondta, hogy az ügyek még folyamatban vannak, nem tudta pontosan megmondani hány esetről van szó és mekkora összegben. Végleges döntés még nincs. Hangsúlyozta, hogy a Közüzemi Kft. nem önkormányzati intézmény és az ottani –értesüléseim szerint 10 milliós összeg – egyébként sem az önkormányzatot terhelné. A Szindbád Kht.-től való elbocsájtások azonban igen. Összeget itt sem említett, így szintén egyéb forrásokból származó információim szerint szintén 10 millió körüli összegről van szó.

 

A továbbiakban a résztvevők kérdezhettek.

Meg kell említeni, hogy a szervezőkkel és a sajtóval együtt alig tucatnyian vettek részt. Nem voltak a rendezvényeiken megszokott fekete-bakancsos-mellényes tagok. Elsősorban anyukák, nagymamák jelentek meg.

Az első kérdés a magyar nyelvtan, mint tantárgy tervezett megszüntetéséről szólt, amiről a képviselő nem is hallott, de helytelennek tartaná, ha így lenne.

Az oktatásban nem reformokra, hanem nyugalomra volna szükség. A politikától lesz rossz az oktatás – mondta.

A szokásos Jobbikos retorika szerint leginkább a liberalizmust okolta ezért is. Vajon tudta-e Ferenczi Gábor, hogy a vele együtt fórumozó Pados Zoltánné SZDSZ-es képviselő, sőt alpolgármester volt.

Éppen azt az időszakot szidta, amikor az óvónő itt helyben a liberális párt színeiben politizált erősen megosztva a helyi liberális tábort is.

A továbbiakban alapvetően a gyermekek szempontjából szükséges nyugalom, megszokott óvónők szüksége merült fel és inkább csak vélemények, mint kérdések hangzottak el a néhány maradó érdeklődőtől. 


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport