VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Az állam helyett, saját pénzből

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.06.
 Szerda
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 12. 10. 14:43     


Az állam helyett, saját pénzből
Önkormányzati pénzből újították fel a jelenleg még állami tulajdonában levő járdákat Pétfürdő fő közlekedési útja mindkét oldalán. Tűrhetetlen állapotot szüntettek meg. További fejlesztések, például új polgármesteri hivatal is épül - hitelek nélkül.

November végén fejezték be Pétfürdő legforgalmasabb útja, a Berhidai út melletti járdák felújítását. Horváth Éva polgármester elmondta, hogy a nagy közbeszerzési projektnek csak az egyik része a Berhidai úti járdák felújítása, a másik a Liszt Ferenc utcai park és járdák megépítése volt.

 

Mindkét munkát a Strabag nyerte el. A járdák közel 53, a park, a köztéri tárolók 40 milliós tételt jelentettek. Már korába négy komplett, természetesen EU-szabványnak megfelelő játszóteret alakítottak ki és külön játszóeszközöket is helyeztek el. A burkolt felületeket akadálymentesen használhatják a lakók. Vagyis kényelmesen lehet rajtuk például babakocsit is tolni. Az eddig nem telepítetten növő növényzet helyett a fásítás már megtörtént, a cserjésítés a következő év feladata lesz.

Pétfürdő 4

Régóta igény volt már a Berhidai úti járdák felújítása, de nem fogtak bele, mert az, kerítéstől kerítésig - beleértve a járdát és az árkokat is - a magyar állam tulajdona. A pétfürdői testület sokat vitázott a kérdésben, végül úgy döntött, hogy saját forrásból mégis megoldják a régóta húzódó problémát. Jelenleg a leltárban mint idegen vagyon szerepel a megújult járda, de kérik az államtól, hogy a saját pénzen készített járdát a település tulajdonába vehessék.

 

Horváth Éva szerint jó minőségű volt a kivitelezés, de mint mondta, ebben is sok vita van a testület tagjai között, hogy milyen határidőre milyen munkával készültek vagy nem készültek el a kivitelezők. Különösen nehéz terep a Berhidai út, hiszen többféle szintkülönbséget is akadálymentesen kellett elérni. A polgármester kiemelte, hogy a lakosság várakozáson felül lojális volt a munkálatok alatt.

Pétfürdő 3

Mivel az utca két oldalán levő házak között jelentős szintkülönbség van, ezért felmerül a kérdés, hogy nagyobb csapadék, olvadás esetén nem önti-e el az alacsonyabban fekvő páros oldalt a víz. A polgármester asszony azt válaszolta, hogy eddig is megoldott volt a csapadékvíz elvezetés. Ahol nem árok van, ott a föld alatt vezették el korábban is a vizet. Az összes "közben" a  levezetés egészen a malomárok befogadóig fut.

 

Több más területen is látványosan megújul Pétfürdő. Bár nem önkormányati beruházás, de januártól a Posta a Horizont épületébe költözik és remélhetően helyi kézbesítés is lesz.

 

Elkezdődtek már az új polgármesteri hivatal építésének munkái is. Egy év múlva elkészül az épület és végre nem négy különböző helyen lesznek a hivatal dolgozói. Sokba kerül az új épület, nagyon sokba, körülbelül 300 millióba, amit a korábbi évek alatt spóroltak meg. 

Ahogy Horváth Éva mondta, ebben is viták voltak a testületi tagok között. Sok vita van Pétfürdőn. A testületi üléseken sokszor éjszakába nyúlóan győzködik egymást a képviselők, de ez így van jól. Az a legfontosabb, hogy logikusan, a fontossági sorrendnek megfelelően valósítsák meg a fejlesztéseket, biztosítsák a forrásokat.

 

Pétfürdő 16 éve lett önálló település.Mindent önerőből valósítottak meg, csak addig nyújtózkodtak, amíg a takaró ért, felelősen gazdálkodtak. A pályázati lehetőségről, megvalósíthatóságról egy következő interjúban beszélgetünk. 

Pétfürdő 2

 

 


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport