VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Az állatkínzó tüntetőknél megakadt a lemez

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2022.08.17.
 Szerda
Ma Jácint napja van.
Holnap Ilona napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 09. 26. 23:49     


Az állatkínzó tüntetőknél megakadt a lemez
AZ Együtt 2014-PM és az MSZP vezetői mutatták be Balatonfüreden a tavaszi országgyűlési választás képviselőjelöltjeit. Bajnai Gordon megjelenésére szinte mindig izgalomba jön egy kis mikrovállalkozás. Most állatkínzó gyülekezettel erősítettek. A boldog médiaszereplést követően hazaballagtak. A sajtó pedig megismerhette a Veszprém megyei közös jelölteket. Scheiring Gábort, Gőgös Zoltánt, Pál Bélát és Dr. Horváth Józsefet.

Bajnai Gordon és Mesterházy Attila megkezdték az ország több pontján folyó jelöltbemutató körútjukat. Elsőként Balatonfüreden közösen mutatták be Veszprém megye országgyűlés képviselőjelöltjeit.

- Ahogy terveztük, létrejött Magyarországon az erős ellenzéki szövetség, ami képes Orbán Viktor és Simicska Lajos rezsimjének leváltására. Létrejött az az erős ellenzéki szövetség, amely át tudott kelni azon az aknamezőn, amelyet Orbán Viktor és pártja állított Magyarországon a demokratikus választások elé – kezdte Bajnai Gordon a sajtótájékoztatót.

 

Elmondta, hogy egyként támogatják egymás jelöltjeit, hogy 2014-ben kormányváltás lehessen. Emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időben több helyen is időközi választások voltak.  Az eredményekben megmutatkozott az az erő, ami az összefogásnak köszönhető. A bajai eredmény túlmutat a helyi jelentőségen. Először is azt mutatja, hogy a Fidesz, legyőzhető. Baján látni lehetett azt is, hogy milyen kampányra kell számítani.

A szélsőség politikáját emelte közéleti rangra a Fidesz. A tahóság és a szélsőség kapott teret,  a lejárató kampányában a szélsőséggel összefogott. A törvények túllépéstől sem riadtak vissza.

Baján a választási csalás alapos gyanúját támasztják alá a felvételek. Ez a választás megmutatta azt is, hogy mire kell felkészülni 2014-ben az országgyűlési választásokon.

Balatonfüreden sem maradt el „libák gágogása”. Éppen egy tucat volt a tüntető. Táblákat tartottak, szurkoltak (vagy mégsem?) a dudákkal és hát két szerencsétlen élő libát is „elővezettek” kötéllel a nyakukban. Állatvédő úgy látszik, éppen akkor nem járt arrafelé, pedig szegény libák időnként szárnycsapkodással hívták fel magukra a figyelmet, hogy nem túl kényelmes számukra kézben lenni, és láthatóan a kötelet sem viselték jól  a nyakukban. Persze lehet, hogy csak leragadtak Kövér László ajánlásánál. Egyébként mindkét pártvezető egy-egy autóval érkezett, nem volt konvoj, nem voltak testőrök. Némi vita azért kialakult a volt MSZP-s alpolgármester és két hangoskodó között, akik persze nem balatonfürediek voltak. Mesterházy Attila érkezésekor csak egy kis dudaszó volt, talán neki is szurkoltak (vagy mégsem?)

A sajtótájékoztató előtt volt egy kis ízelítő a választási kampány „szépségéből”.

 

Sok mindent el kell viselnie egy képviselő jelöltnek, a legdurvább dolgokra is fel kell készülni. Ezért jó és erős jelölteket állít a szövetség – folytatta Bajnai Gordon. Veszprém megye újraszabott 2. sz választókörzetében Scheiring Gábor, az Együtt-PM szövetség közös jelöltje indul. Gazdasági szakember, a gazdasági ésszerűséget a fenntartható környezettel és az emberi élet minőségével igyekszik összeegyeztetni. Balatonalmádihoz személyes kötődése van. Egyszerre testesíti meg az országos tudást, a szakértemet és azt az ökológia szemléletet, amire itt a Balatonnál szükség van. Képes arra, hogy helyi tapasztatok alapján képviselje az ügyeket – mutatta be jelöltjüket az Együtt 2014 vezetője.  

Scheiring Gábor annyit árult el magáról, hogy korában azért vállalkozott politikai szerepre, mert európai, fenntartható és szolidáris Magyarországot szeretett volna. Hogy ez a cél teljesüljön, ahhoz ennek a rendszernek mennie kell. Ehhez széles ellenzéki együttműködésre van szükség - mondta.

Három típusú feladat van szerinte ebben a választókerületben. Az első, hogy a központosított rendszerben az egyéni vállalkozó nem tud érvényesülni. Az almádi gimnázium példázza azt, hogy a  központi akarat számtalan esetben szembe ment már a tanárokkal, a helyi tanulók érdekeivel, ezzel ellehetetlenítette, hogy egy értelmes helyi közösség a saját sorsát igazgassa. A második a munkahelyek kérdése. A várpalotai részen a munkanélküliség problémája a legégetőbb. Mind objektív mind a saját mércéjét tekintve a kormányzat messze elmaradt a beígért munkahely-számoktól.

Harmadszorra, az egész térséget érintő feladatot jelent megállítani azt, hogy az emberek egyik napról a másikra éljenek. Emberiességi, igazságossági szempontból is fontos, de a környéken élő vállalkozók is pontosan tudják mi az, amikor az emberek nem tudnak pénzt félre tenni.

 együtt 1

A rövid bemutatkozás után Mesterházy Attila vette át a szót. Az ország szinte minden térségében közösen mutatják be jelöltjüket. Azt mondta, hogy ezzel a politikai konstrukcióval létrejött a rendszerváltók szövetsége.  Garantálja a kormányváltást akaró szavazók számára, hogy meneszteni tudják Orbán Viktort és kormányát. Ezzel a szövetségesi megállapodással egyetlenegy ellenzéki szavazat sem fog leveszni - mondta.

Öt dolgot ígérnek a szocialisták Magyarországnak: a következő, baloldali kormány kell, hogy legyen, lesz is, jogállamot, jobb életet, fejlődő növekvő gazdaságot, ígérik, hogy félelem nélkül lehet élni, lesz jogszerű, jogállami elszámoltatás. Szinte minden nap újabb kormány-botrányok robbannak ki, mert a Fidesz állami szintre emelte, intézményesítette Magyarországon a korrupciót. Ez egy maffiamódszerekkel irányított korrupció mechanizmus.

 

Aztán ő is bemutatta azokat az MSZP-s jelölteket, akiket a szövetség támogat. Nem új arcokról van szó, hiszen a pápai körzetben Gőgös Zoltán, megyei pártelnök indul. Most is a  mezőgazdaság kérdéseivel foglalkozik a parlamentben. Nagy része volt abban, hogy a földmutyikra ráirányult a figyelem.

Pál  Bélát szintén nem kell bemutatni. Ő a veszprémi körzet jelöltje. Turisztikával, regionális térségfejlesztéssel foglalkozott az elmúlt időszakban. Komoly szerepe volt abban, hogy majdnem 40 milliárd forint fejlesztés érkezett a megyébe a regionális fejlesztési forrásokból. Ebből is látszik, hogy a szocialista kormány nem pártalapon osztotta ezeket a támogatásokat, hanem oda adott, ahol szükség volt rá, ahol volt értelme. Füreden is szinte csak olyan fejlesztés történt, amely még a szocialista kormány idején került be a sikeres pályázatok közé. Az MSZP harmadik jelöltje Dr Horváth József az ajkai térségben indul. 20 éve az önkormányzati szektorban tevékenykedik, Ajkán alpolgármester. Mindig egyéniben nyerte meg a választókörzetét. Ajka és Tapolca került egy körzetbe került, ami jelentős különbség, hiszen más stílusjegyekkel bíró terület.

 

Mesterházy Attila arról sem feledkezett meg, hogy bemutassa Dávid Magdolnát, aki a várpalotai körzetben indult volna. Ő lépett vissza Scheiring javára. Ígéretük szerint a két kampánycsapat össze fog dolgozni. A kampányok az ország minden körzetében koordináltak lesznek, közösek lesznek a kampányok, és a pártlogok mellett közös arculattal jelennek meg. Mindenki pontosan érti, hogy mi a dolga és mit miért áldozott fel. Durva és kemény kampányra készítik fel a jelölteket, nemtelen, aljas támadásokra is.

 

Kérdésre válaszolva az MSZP-s pártelnök elmondta, hogy az Orbán-kormány által bevezetett külön adókat fokozatosan, lépéséről lépésre ki kell vezetni. Van olyan különadó, amit nem kívánnak megszüntetni pl. a bankadó, de a mértékét csökkenteni kell lépésről lépésre. A szektor szereplőivel magállapodást kötnek, hogy kiszámítható menetrendet láthassanak. Egyik napról a másikra nem lehet kivenni ezt az összeget a költségvetésből.

Bajnai Gordon ugyanebben a témában elmondta, hogy az MTI rosszul fordította az angol nyelvű híradást. Valójában azt mondták, hogy az európai átlag szintjére csökkentenék a bankadót. Magyarországon sokszorosa, mint az Európai Unió más országaiban, és ez versenyképtelenné tesz. Az országból kifelé megy a pénz, sorra vesznek el munkahelyek.

Mesterházy Attila másik kérdésre válaszolva elmondta, hogy az EON vásárlásával kapcsolatban az indítvány ma visszavonásra került. Kizárólagosan adta be újra az indítványt. Egyébként a Jobbik csatlakozott az MSZP-s indítványához. Maga az ügy fontos. Az EON vásárlásával kapcsolatban fenntartja, hogy túl drágán veszi meg a mostani kormány. Ha most nem is, de akár 8 hónap múlva meg fogják vizsgálni, hogy miért fizet a magyar kormány kétszer annyit érte, mint amit ér.

Végezetül a különadóhoz Bajnai Gordon annyit fűzött hozzá, hogy a mai szintje Magyarországot versenyképtelenné, zsugorodóvá, veszélyben levő országgá teszi. 

 

Képek libás tüntetőkről a galériában.


További hírek

  Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  A hajdan szappanopera dalversenyen felkapaszkodott Tóth Gabi ma már a nemzet nagyasszonya címre pályázik
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Sehol sincs az infláció és a kormánymédia túlsúlya: leszbikus csók miatt bepanaszolta a Netflixet a magyar médiahatóság
2022. 08. 16. 18:56 hirhatar.hu
  Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tuzson Bence szerint a „bacon” szó a Bakonyból ered
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Tovább csökken a Fidesz támogatottsága
2022. 08. 13. 21:59 hirhatar.hu
  Valótlanul vádolták a DK-s politikust – kíméletlen helyreigazítást kellett közölnie a 168.hu portálnak
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az ész megáll – kis közéleti színes hír
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  A gyerekeik jövője miatt aggódnak – már 50 000-en bejelentkezek a Kossuth téri tüntetésre
2022. 08. 10. 17:08 hirhatar.hu
  Az élet mégis szép, kezdődik a Sziget!
2022. 08. 09. 19:33 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport