VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Az összefogás ereje életet ment

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2024.07.25.
 Csütörtök
Ma Kristóf, Jakab napja van.
Holnap Anna, Anikó napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 07. 29. 15:14     


Az összefogás ereje életet ment
A Hodgkin lymphomás fiatal, Pavlényi Dávid megmentéséért a család, a barátok, az ismerősök és az ismeretlen jó emberek fogtak össze.

Áprilisban kezdődött a nyilvánosság. Ritkán találkozik civil ember azzal, hogy életmentéshez kérik a segítségét. A közösségi oldalakon persze számtalan felhívást, adománykérést lehet olvasni. Az viszont más, amikor újságíróként keresik és kérik meg, hogy segítsen. A kérés oka: Hodgkin lymphoma.


Ez egy viszonylag jó eredménnyel gyógyítható rák-fajta. De mi van akkor, ha az ember gyereke abba a 15-20%-nyi csoportba tartozik, akik nem gyógyíthatóak a szokásos kezeléssel? Jön a versenyfutás az idővel. A pénzért. Hiszen van más módszer a gyógyításhoz, az immunterápiás kezelés, de ezt az OEP nem támogatja.

 

Egy kezelés több mint hárommillió forint és legalább 5-re van szükség. Csak halvány sejtése lehet az embernek, hogy milyen érzés az, amikor az orvos külön hívja be a szülőket, hogy az addigi kemoterápiás módszer csődjét közölje és szembesül vele, hogy vagy előteremt két héten belül hárommilliót, aztán háromhetente ezt megismétli vagy a gyermeke – a 22 éves is gyermeke! – meghal.

Ekkor, talán végső elkeseredésben kérték a szülők – anya és nevelőapa – az alig fél éve indult helyi online újság segítéségét. Nyilvánosságra hozni mindent, a pénzen múlik az élet! Pavlényi Dávid élete.

 

Dávidnak nagyszerű barátai vannak. Már kitalálták: jótékonysági rendezvényekre van szükség.

Az Egy mosolyért közalapítvány már korábban számlát nyitott Dávidnak. A támogatójegyek nyomtatása is megkezdődött. A fiatalok önzetlen lelkesedése, tenni akarása átragadt mindenkire. Fantasztikus erővel indult meg a gyűjtés. Az internetes újságban április 24-én jelent meg az első cikk a számlaszámmal, 30-án már el kellett kezdeni a kezelést. 6 nap alatt összejött az első kúra ára: 3.241.389,-. Érkezett megkeresés, aztán adomány Magyarországon kívül Svédországtól Spanyolországig, Ausztráliától Németországig, Ausztriáig.

Sorra szerveztek jótékonysági koncerteket, horgászversenyt, lovaglást, kiállítást, kulturális programokat.

 

Segítettek a focisták, a kézilabdások, ki mivel tudott. Vendéglátók helyek a borravalót pohárban gyűjtve, mások az online szerencsejátékon nyert összeget átutalva. Fogytak a támogatójegyek, újabb adagot kellett nyomtatni. Hihetetlen összefogás.

 

Persze a család is mindent megtett, az utolsó mozdítható fillért is előteremtette. Az édesapa egy kezelésre elegendő hitelt is vett fel. Már az első infúzió után mutatkoztak az eredmények. Az alapvető közérzetjavuláson túl orvosilag is kimutathatóan jelentősen javult Dávid állapota. Jött a második és harmadik kezelés, mert volt rá pénz. Bár az idő előre haladtával nyilván apadt az adakozó kedv.

A harmadik kezelés után Dávid kezelőorvosa olyan örömhírt osztott meg, ami nagymértékben megkönnyíti a további gyógyítást.

Az OEP négy kezelés árát átvállalta, s ez precedens értékű. Így nemcsak a minimális öt terápiára lesz lehetőség.

Három kezelés árát, azaz 9.724.167,- forintot az önzetlenség adta össze. Család, barátok, ismerősök és ismeretlen jó emberek. Mind jó emberek.

 

Dávid azóta az ötödik kúrán is túl van, nemsokára a hatodikra készülhet. Ezt követi a PET-CT.

Az eredmények ismeretében lehet meghatározni az őssejt beültetés időpontját. Csakis ez vezethet el a teljes gyógyulásig.

Az elmúlt három hónap a heroikus küzdelem időszaka volt. Versenyfutás az idővel, a pénzzel. Az utolsó felvonás ezután következik. 


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport