VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Baja-Balaton halászléfőző verseny Balatonfüreden

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.06.
 Szerda
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 02. 23. 01:02     


Baja-Balaton halászléfőző verseny Balatonfüreden
Halászléfőző verseny, rögtönzött lakossági fórum és sajtótájékoztató. A szemerkélő esőben nyolc csapat és legalább 200 érdeklődő jelent meg Balatonfüreden, a BárMi udvarán. Scheiring Gábor, Veszprém megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje hívására ott volt Bajnai Gordon is.

Bágyadt, szomorkás idő ült a Balaton északi partjára péntek reggelre, de ez sem szegte kedvét a halászléfőző versenyre készülőknek. A hatalmas sátor alá rendben megérkezett mind a nyolc csapat. Volt aki nagy rutinnal különlegességet főzött, volt aki lelkesen éppen a hal darabolását tanulta.

 

 

 

Elsőként a Három Grácia érkezett és a  tejszínes kapros hallevest készítette elő.

Aztán megérkezett az MSZP főzőcsapata Gőgös Zoltán vezetésével. Őt erősítették képviselőjelölt társai, Pál Béla és Dr. Horváth József.

 halászlé

Az előző éjszaka frissen fogott igazi balatoni halat főzött a Demokratikus Koalíció csapata Danka János vezényletével. A Balatonalmádi Horgászok és Dunaújváros csapata is gyorsan kialakították a számukra legjobb helyet és már rotyogott is a bográcsban a halászlé.

 halászlé

Külön csapattal indult a házigazda, Schering Gábor,  és párttársa, Szabó Tímea.

halászlé

Bajnai Gordon Teket Melindával együtt kötény kötött maga elé, de nem sok ideje maradt a főzésre. 

halászlé

A halászléfőző verseny hírére nagyon sok érdeklődő jött.  Verseny lévén a zsűri körbejárt és sorra kóstolta a remekműveket.

Kupa is járt a helyezetteknek és oklevél.  

halászlé

A kérésnek engedve rögtönzött lakossági fórumot tartott Bajnai Gordon és a négy Veszprém megyei képviselőjelölt.


A nagy nyilvánosság után  a sajtó munkatársainak is válaszolt Bajnai Gordon és a képviselőjelöltek. Elsőként a széleskörű összefogás jelentőségét hangsúlyozta a volt miniszterelnök.  Orbán rendszere csak akkor győzhető le, ha összefogás van - mondta.

halászlé

Aktuálpolitikában megemlítette az ukrán helyzet botrányos Magyar Rádióbeli bemutatását. Bírálta a jelenlegi kormány hozzáállását a tragikus eseményekhez, de a paksi paktumot sem hagyta szó nélkül. Idén április 6-án a választás nagyon egyszerű lesz - mondta. A jövőt kell választani, erről kell dönteni.


A házigazda, Schering Gábor arról beszélt, hogy ez a halászléfőző verseny a sokszínű és jókedvű együttműködés tanubizonysága. Azé az erőé, amellyel április 6-án leváltják Orbán rendszerét és egy sokszínű, jókedvű Magyaroszágot építenek fel. Itt is bebizonyosodott, hogy az ellenzék képes jó hangulatban együttműködni. Ennek az az oka, hogy nem a félelem vezérli őket, hanem a szolidaritás és az együttműködés. Azt ígérte, hogy élve az emberek bizalmával nemcsak április 6-áig fog keményen dolgozni, hanem azt követően is. Aztán a  programja néhány elemét vázolta fel, röviden kiemelve a balatoni szezon meghosszabításától kezdve az ipari területek innovációjáig.

Az oktatás szétdúlásának megszüntetésétől a szociális biztonság megteremtéséig szabadabb, jobb hangulatú Magyaroszágot képzel el, ahol lehet újra friss levegőt venni. 

halászlé

Gőgös Zoltán elmondta, hogy Veszprém megyében az aláírásgyűjtés első napján már mind a négy képviselőjelöltnek megvolt a szükséges számú ajánló aláírása. Az együttműködés sikerét az is mutatja, hogy a disznóvágások idején is képesek halászlét főzni, vagyis képesek meghökkentő dolgok megvalósítására.

A Hír tv-re úgy látszik rájár a rúd, mert a Dataplex-üggyel kapcsolatos kérdésre válaszolva Bajnai Gordon előbb elmondta, hogy jogerős bírói döntés mondta ki, hogy a Magyar Hírlap ugyanebben a témában alaptalan állításokat fogalmazott meg. Ez megint a hajánál fogva előrángatott ügy. Az igazi ügy az, hogy a Hír tv tulajdonosa miből gazdagodott meg és szintén ügy a közpénzek folyamatos elhordása magáncélra, a magánhatalom kiépítésére. 


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport