A várpalotai Szent Donát Kórház csütörtökön speciális diétás menük ingyenes kóstolásra hívta a városlakókat. Különböző diétás ételek között lehetett válogatni.
Mivel a kórházban a krónikus belgyógyászaton és a rehabilitációs osztályon fekvő valamivel több, mint 200 beteg ellátásán túl van szabad konyhai kapacitás, ezért felajánlották, hogy dietetikus szakértelmükkel segítenek azoknak, akiknek diétás étkezésre van szükségük.
Összesen körülbelül 50-60 adag kórházon kívüli diabeteszes, epekímélő, gluténmentes vagy tejérzékeny diétás étel elkészítését tudják vállalni naponta adagonként 500-600 Ft-os díjért.
A meghirdetett program elején különösen sokan voltak kíváncsiak a kínálatra. A dolgozók elmondása szerint a kórház aulájában valamennyi szék foglalt volt, 30-40-en is voltak egyszerre. A különböző betegségek kezelése során nagy szerep jut az étkezésnek. Gondot okozhat a megfelelő alapanyagok kiválasztása, beszerzése, de sokszor a nem hagyományos elkészítési mód is. Egyelőre azt nem vállalják, hogy a diétázókat megtanítsák az ételek elkészítésére, csak a kész ételt tudják elvitellel biztosítani.

A Honvéd utcában járva láthatjuk, hogy a kórházban jelentős felújítási munkák folynak. Ennek részleteiről, a munkák ütemezéséről, az átalakítás után várható változásokról, a pályázati forrásokról egy külön írásban foglalkozunk majd.