VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Megnyitó az 5. napon

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2024.04.14.
 Vasárnap
Ma Tibor napja van.
Holnap Tas, Anasztázia napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 09. 07. 16:55     


Megnyitó az 5. napon
Hétfő óta tart a XXIX. Várpalotai Napok programsorozat. Pénteken végre sort kerítettek a megnyitóra és díjak átadására is.

A 29. Várpalotai Napok ötödik napján végre sor került az ünnepélyes megnyitóra is. Hétfőn Tatár Antal albumának bemutatására került sor, majd a hét többi napján az I. világháborúval kapcsolatos emlékezések és kiállítások következtek. Pénteken délután a menetzenés felvonulás után Talabér Márta polgármester köszöntötte a hétfő óta tartó rendezvények utáni megnyitón az érdeklődőket.

 

 

Azt mondta, hogy ez évről évre a számvetés ideje, és kötelessége elszámolni a végzett munkával. Hálás mindenkinek a bizalom és szeretet számos megnyilvánulásáért. Egyenes gerinccel állhatok itt, Önök előtt – folytatta. (Körülöttem félhangos morgolódás támadt. Talán eszükbe jutott a szolgálati nyugdíjak és a szociális temetés ügye.) Felelevenítette, hogy a kormány átvállalta Várpalota adósságát. (Ahogy minden fideszes önkormányzatét és közben pénzeket illetve jogköröket is elvont az önkormányzatoktól. Az el nem adósodott önkormányzatok rovására.) A város újra biztonságban van és ez az elmúlt 4 év eredménye – dicsérte tovább saját magukat.

 

Azt is büszkén jelentette be, hogy befejeztek minden olyan beruházást, amit 2010-ben átvettek az előző vezetéstől. (Csak azt felejtette el megemlíteni, hogy ezeket a beruházásokat az Európai Unió pénzéből még a szocialista kormány szocialista országgyűlési képviselőjének hivatali ideje alatt nyerte el a város és csekély 2-3 éves csúszással álltak neki a megvalósításnak.)

 

A sport területére 150 millió érkezett - folyatta. Büszkén említette a kisméretű műfüves focipályát (Igen, a betemetett uszoda-gödör helyén. Hány milliót is tapsoltak el az uszodának induló gödör helyére? Persze az még nem a mostani fideszes városvezetés idején történt, hanem annak az ugyancsak fideszes polgármesternek a regnálása alatt, aki most éppen a helyi Fidesz alelnöke Talabér Márta polgármester mögött.) A tavalyi (9 milliós veszteséget termelő)  jégpálya sikerén felbuzdulva idén októbertől ismét korcsolyapályát állítanak fel. (A jégpálya összes nettó költsége az elmúlt télen 15 971 636, nettó bevétele 6 908 150 FT volt. A döntés szerint idén 15 millióért megveszik a pályát és további 40-50 millió lesz a sátor)

 

„Az ország és a város irányítói nem követik el a régi vezetők legnagyobb hibáját, a felelőtlen ígérgetés és költekezés, az eszetlen reform-düh kombinációját”- olvasta tovább Talabér Márta. (Alkotmány helyett alaptörvény, egymillió új munkahely? Milliárdos stadionok, trafik, föld és kaszinó mutyi, magánnyugdíj, szolgálati nyugdíj elvétele, rokkant nyugdíj drasztikus csökkentése. Az éves GDP-hez viszonyítva az állam működtetésére másfél, a gazdaságéra több mint 3%-kal többet, a jóléti kiadásokra közel 5%-kal kevesebbet költött a kormány 2013-ban, mint 2010-ben. Az államadósság rekord szinten, a GDP 82,9 %-a)

 

A terveik továbbra is megvannak, az intézkedéseik bátrak lesznek - hallhattuk. (Két napja 9 újságírót rúgtak ki a megyei napilaptól, a Naplótól.)

 

Talabér szerint nagyon fontos a munkahelyteremtés, ezért fontos a 8-as főút elkerülő szakaszának megépítése. (Hajrá bruttó 47 ezer forintos közmunka, minimálbér megadóztatása! Hány beruházó érkezett az elmúlt 4 év alatt?)

 

Inotán a temető közvetlen közelében torzóként álló épület megmentése újra cél azért, hogy a szépkorúakat oda tudják költöztetni. (Vajon hová tűnt az országgyűlési kampányban hirtelen jelentkező papíron könyveléssel foglalkozó vásárló?)

 

A kampányműsornak Talabér Márta itt véget is vetett és átadta a városi kitűntetéseket. Azt gondolná az ember, hogy itt már nem lehet hibázni. De lehet. Elsőként a Várpalota Díszpolgára címeket adta át, Poór Gyula testnevelő tanár, edző, a Várpalotai Olimpia Baráti kör alapító elnöke részére Várpalota sportéletében végzett több évtizedes munkájáért. Ezt követően ugyancsak Várpalota Díszpolgári kitüntetést vehetett át Varga Károly nyugalmazott középiskolai tanár a több mint 4 évtizedes, kimagasló hivatástudattal végzett pedagógusi munkája elismeréseként. A szépséghibát csupán az jelenti, hogy a korábbi figyelmeztetés ellenére az elismerő oklevélre és a plakettre is tévesen írták rá, hogy „idősebb”. Ő egyszerűen Varga Károly, minden elő, utó és egyéb jelző nélkül.

 

Várpalota Városért Érdemérmet kapott Dr. Széles Margit belgyógyász szakorvos, Hardi János Eötvös Pál Nívódíjat vehetett át. Varsányi Józsefné Mezei István nívódíjat, Farkas Hajnalka Rutsek Pál nívódíjat kapott. Waldstein János nívódíjban részesül Dr. Fülöp Nándorné, aki egyéb elfoglaltsága miatt itt nem tudta átvenni a kitüntetést. Thuri-díjat kapott Vancsek Ferenc, Eduard Wersanszky és Bakó József, aki sajnos már nem vehette a díjat. Emlékének egy perces főhajtással tisztelegtek a résztvevők. Lacó Zoltánnak poszthumusz Köz Szolgálatáért érdemérmet adományoztak. Ugyancsak Köz Szolgálatáért érdemérmet vehetett át Zékány József. Heidrich Péter díjat kapott Magasmarti Marcell. Várpalota Város Képviselőtestületének emlékérmét adományozták Hettlinger Andreának és Poór Évának. Ezt követően a sportteljesítmények elismeréseként okleveleket adott át a polgármester.

 

Erre az időpontra időzítette Guinnes rekordjának végét Sárközi István, Puding, aki létrával járva tette meg a Nádasdladány – Ősi – Várpalota közötti 10 km-t. 


További hírek

  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  A Kúrián is győzött, mégsem jut hozzá a kétmilliárdhoz
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport