VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Most mit csináljunk, barátom, …. Hm…?

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.06.
 Szerda
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 10. 27. 20:33     


Most mit csináljunk, barátom, …. Hm…?
Négy nappal az ünnep után... megkövülten a rakparton. Ha a kommunisták a kommunistákra szavaznak, a nácik a nácikra, a demokraták a demokratákra, akkor a bizonytalanok a bizonytalanokra? Mit csináljak a kormányváltó golyóstollal?

Ott voltam a rakparton… talán még mindig ott vagyok …megkövültem…
Nem tudom, hogy értem e mi történt ott szerdán…, a nemzeti ünnep napján a nemzeti ünnep helyett…, még azt sem tudom, hogy mit kellene értenem ha érteném, vagy hogy mit nem értek…te érted?

 

 

 


Nem gondoltam, hogy majd csodát teszünk, vagy hogy legalább majd csodát látok ott a rakparton…, azt vártam, hogy majd összegyűlünk ott páran, mi demokraták, vagy mik (?), annyian nyílván nem, mint a bencsikmenet, de legalább nem túlságosan megalázóan kevesen…, meghallgatom a szónokokat, aztán hazajövök…, egyenlőre ennyit tehetek…, az ügyért… (vagy miért)….


Délfelé felültem egy DK-s buszra…, az ég világon semmi közöm a DK-hoz, szembe jött egy ilyen lehetőség, volt még hely….hát éltem vele….
A buszon a DK-soktól én egy árva szót sem hallottam arról, hogy valami hekkelésre készülnének…, jó hangulatban döcögtünk a főváros felé….
Eleinte olyan volt minden, ahogy előre elképzeltem…, a tömeg, ha lehet így nevezni, akkorára duzzadt mint ami várható volt…, önmagunkhoz mérten sokan, a zombimenethez képest kevesen álltunk a színpad előtt…, ez így rendjén is lett volna….

Sorra jöttek a szónokok, ők is nagyjából azt mondták, amire számítani lehetett, mi mást is mondhattak volna? … azt nem tudom, hogy az MSZP mire számított, hogy mégis, mit fognak mondani…, a magam részéről semmi meglepőt nem hallottam…
A Bajnai nyitotta a sort, egész jó beszéd volt, kicsit hullámzó, több csúcsponttal…, közben szétosztottak párezer kormányváltó golyóstollat…, egyet én is eltettem, …, kezet fogtam a Bajnaival, és mondtam neki, hogy megcsináljuk Gordon, no para…., és ezt akkor még hittem is… azt hiszem….


A többi szónok inkább az összefogásról beszélt, azok is, akik egyedül alkotnak egy pártot…, hogy nincs más út, csak ha ők öten-hatan még csatlakozhatnak a hadhoz….Mohács jutott eszembe…, végül Mesterházy Attila emelkedett szóra…, illetve csak emelkedett …, mert a szót belefojtották néhányan , összefogást követelve…., Mesterházy próbálta túlkiabálni a saját közönségét, mondván hogy pont ilyen emberekkel fogjuk majd elkergetni a “felcsúti Maradónát”, de egyre többen skandálták, hogy összefogást! összefogást! Nem messze tőlem állt egy nő, aki vadul ordítozott, toporzékolt, olyan arccal,és kifejezéssel ezen az arcon, ami az értelmi fogyatékosokra jellemző… Összefogást! Összefogást!


Az MSZP elnöke teljesen lebénult, eszébe sem jutott, hogy improvizálnia kellene, alkalmazkodnia kellene a helyzethez…., inkább megsértődött…. úgy beszélt mint egy felcsúti….
Borzalmas volt…, szánalmas és elkeserítő…., nem az ordibálók, nem a Mesterházy…, az egész…, úgy ahogy volt…., kővé dermedtem…vége van…. 


Szánalmas nap volt, …nemcsak a rakparton…, szánalmas volt a Hősök tere a felcsúti kulákkal és a mögötte álló katonákkal, szánalmas volt a zombimenet is…., a viktor az isten póló…, az egész Budapest…, az egész ország….


Ott a rakparton a magam majd ötven évével a legfiatalabbak közé tartoztam…, a srácok a közeli játszótéren mutogatták egymásnak az izmaikat a korlátokon húzódszkodva… őket ez érdekli…, egy biciklis hangosan szitkozódott, hogy nem tud a tömegtől biciklizni….
végülis…., kit érdekel Magyarország? … őket nem…, a Bajnain azt láttam, mintha már megbánta volna hogy belekezdett ebbe az egészbe…, a Fodor meg bele sem kezdhet, neki ez fáj…, a Kuncze összefogna ha lenne kivel, egyenlőre annyit ért el, hogy a kommunisták kirúgták a rádióból…., a Gyurcsány meg nyomul…, őt ez érdekli…., emelkedik a DK pár százalékot… valószínűleg…., amennyit az MSZP süllyed…, az eredmény nulla….. elkúrták…. nem kicsit…..


Meg akarták szólítani a bizonytalanokat…., talán valakik abból indultak ki, hogy a kommunisták a kommunistákra szavaznak, a nácik a nácikra, a demokraták a demokratákra, akkor a bizonytalanok a bizonytalanokra? 
Ott maradt az utolsó halvány remény is a rakparton…., talán már elfújta a szél…, bele a koszos Dunába…. ott fuldoklik a büdös habokban…. ennyi volt….


Most mit csináljak a kormányváltó golyóstollammal? …. ki ne mondd…!!!! …. ne sértegess…., legalább te ne…..sértegess…..
48 évesen tanuljak meg németül és tavasszal keressek új hazát…? 


Most mit csináljunk barátom?.... hm?


Tatár Antal


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport