VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Nem kell félni európainak lenni!

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.08.
 Péntek
Ma Mária napja van.
Holnap Natália napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 10. 01:03     


Nem kell félni európainak lenni!
Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatójára és egyben azonnal szabadtéri lakossági fórumára Veszprémben megtelt a Posta előtti tér. A pártelnök azért jött, hogy erőt adjon a veszprémieknek, biztatva őket arra, hogy szóljanak bele abba, ki képviselje őket az európai asztalnál.

Az Európai Parlamenti választások kampányában a Demokratikus Koalíció Veszprémben erősített. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke járt a megyeszékhelyen. Előbb csak a padok kezdtek megtelni, néhány ismerős arc is feltűnt majd egyre bátrabban mentek a DK pultjához.„Azért jöttem, hogy erőt adjak Önöknek” – kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc. Majd emlékezetett arra, hogy mindannak a megújulásnak, ami létrejött Veszprémben, annak a forrása az európai szabadság és szolidaritás, az a sok pénz, amit brit, német, francia polgárok adóiból kaptak a veszprémiek.

Közben örömmel üdvözölte Dióssy Lászlót, aki 16 évig a megyeszékhely SZDSZ-es polgármestere volt.

DK Veszprémben

A magyarok számára az európai élet olyan, mint a kínai édes-savanyú – folytatta a pártelnök. Édes azért, mert akinek van pénze az gyorsan tud vásárolni, mert a diákok bárhol a világban szemeszterek tölthetnek ösztöndíjasként.

De savanyú is, mert a korábbi munkahelyeik ezrei szűntek meg és ha a gyerek egyszer kiment külföldre, akkor lehet, hogy ott is marad. Ha van is munkahely, akkor sokak számára a munkahely csak annyit fizet, amiből éppen, hogy meg lehet élni. Lassan nem a gyerekek támogatják nyugdíjas szüleiket, hanem éppen fordítva.

 

A kérdés az, hogy akarják-e, hogy olyanok képviseljék a veszprémieket, akik nagyjából úgy gondolkoznak, mint itt helyben a jelenlevők.

Majd kifejtette, hogy nem szívleli azokat a politikusokat, akik az Unió felé tartják a markukat, ki akarnak venni a közösből, egyébként pedig beletörlik a lábukat minden nap és szabadságharcot vívnak ellene.

 

A Rákócziak szabadságharcát nem a Habsburgok finanszírozták – hozta a történelmi hasonlatot.

DK Veszprémben

A Demokratikus Koalíció elkötelezettem Európa párti. A DK Európai Egyesült Államokat szeretne. Nem azért, mert a magyar államiságról, az istváni örökségről, a magyar kultúráról és tudományról le akar mondani.  Erős Magyarországot szeretne egy erős Európában. Szívesebben mondja magáról, hogy egy nagy európai szövetség egyik államának polgára, amely sikeresen küzd meg a globális versenyben, mint egy bezárkózó ország kudarcra ítélt polgára.

 

Nem kell félni európainak lenni!

Akik félnek, azok bezárkóznak.

 

Gyurcsány Ferenc nem félti Magyarországot Európától, az osztrákoktól, az olaszoktól, a franciáktól, mert – ahogy mondta - vagyunk olyan karakán magyar legények és leányok, hogy megálljuk helyünket Európában. Arra bíztatta a jelenlévőket, hogy merjék választani Magyarországon a leginkább európai pártot, amely nem kishitű és semmi félni valója nincs Európától.

 

Végül az országgyűlési választásra utalva azt mondta, hogy nem az a kérdés a sportban sem, hogy vereséget szenved-e olykor az ember vagy sem, hanem az, hogy fel tud-e állni, elindul-e még egyszer, hogy mit tanul a vereségből.

 

Feladja –e a hitét, a meggyőződését vagy kitart mellette.


Vasárnaphoz két hétre lesznek az Európai Parlamenti választások. A pártelnök szerint mérföldkő lesz ez a választás. Van itt egy bátor, európai, alapvetően politikai balközép környékén lévő, a nemzet számára programot adni kívánó párt. Nem egyikük vagy másikuk politikai karrierjét kell támogatni, hanem azt a gondolatot és mentalitást, amit a párt képvisel.

 

Ha velünk vannak, akkor Magyarországgal is vannak – zárta Gyurcsány Ferenc a nyilvános sajtótájékoztatót, majd hozzátette, hogy soha nem gondolta, hogy csak nekik lehet igazunk, de abban biztos, hogy az egyik fontos igazság az, amit a DK képvisel.

DK Veszprémben

A Demokratikus Koalíció EP-listáját úgynevezett húzónévként Gyurcsány Ferenc vezeti, de valószínűleg ő nem megy Brüsszelbe. A lista második helyén Molnár Csaba áll. Ha a szavazóktól megkapja a bizalmat, akkor a magyar országgyűlésben más kerülhet be a pártból. Az EP lista 3. helyén Niedermüller Péter, a 4-en Kakuk György, az ötödiken Kerék-Bárczy Szabolcs áll.

 

A választáson nem csak az elemzők, hanem a veszprémi járókelők is szinte kivétel nélkül alacsony részvételre számítanak. A pártok támogatottságának lemérésére azonban beszédes adatok születnek. A demokratikus oldal külön méreti meg magát. Ezek az eredmények pedig alapvetően meghatározzák majd az őszi önkormányzati választások tárgyalási stratégiáját. Vagyis aki most jobban tud mozgósítani, az ősszel jobb pozícióból indulhat.

Akinek azonban az sem mindegy, hogy a nagy európai „fehér asztalnál” ki képviselje az érdekeit, az veszi a fáradtságot és beleszól a szavazatával. 


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport