VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Nyilvánosan ítélik el Talabér szavazását

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.06.
 Szerda
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 14. 19:14     


Nyilvánosan ítélik el Talabér szavazását
A Demokratikus Koalíció nyílt levében ítéli el országgyűlés képviselői ténykedését,az Együtt-PM kétszínűnek és cinikusnak látja Talabér Márta viselkedését. Várjuk Talabér Márta válaszát.

A Várpalotai Demokratikus Koalíció nyílt levelet tett közzé, melyben nyilvánosan ítélik el azt, hogy a térség országgyűlési képviselője, Várpalota város polgármestere, Talabér Márta a parlamentben megszavazta Szűcs Erikára és Dr. Vadai Ágnesre kirótt maximális mértékű büntetést, melyet a tiltakozó akciójuk „jutalmaként” javasolt a házelnök, Kövér László.   

 

Deák Istvánné a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, hogy azért volt szükség a nyílt levélre, mert ezzel a szavazással Talabér Márta szembeköpte a jóérzésű és főleg a női szavazóit. Hozzátette, hogy az állításokkal szemben nem a plenáris ülés alatt, hanem előtte történt az úgynevezett monoklis tüntetés. Elítéli bárkivel szemben az erőszakot, de ha egy közszereplő követi el ezt, az még ennél is sokkal súlyosabb.

 

- Tudomásul kell venni, hogy egy ilyen ügyben nincs frakciófegyelem. Felháborító, hogy az kapjon büntetést, aki szólni mer az erőszak ellen és nem az, aki elköveti. Az pedig végképp gyomorforgató, hogy az erőszakos képviselő nemcsak a mai napig ott ül a parlamentben, hanem még meg is szavazza az erőszakossága ellen tüntetők büntetését


Scheiring Gábor az Együtt-PM országgyűlési képviselőjelöltje szerint a Fidesz kétszínű és cinikus hozzáállása látszik Talabér Márta viselkedésén.

 

 - Nőként megszavazza a nőverés ellen demonstráló képviselők büntetését – mint ahogy korábban minden parlamenti akció esetében tette.

A polgármester asszony szívesen fojtaná belé a szót az ellenzékbe, ha hagynánk. Bár Balogh Józsefet kizárták a Fideszből, cinikus az, hogy erre ennyit kellett várni és egy ideig hitelt adtak a vak komondoros történetnek. A Fidesz azzal is takarózni próbál, hogy a családon belüli erőszakról törvényt alkottak. Csakhogy ezzel egy komoly baj van: magánvádas eljárásban kell a bántalmazottnak az igazát bizonyítani, ami teljesen irreális egy megfélemlített és bántalmazott nő esetében.

 

Kétszínűség és cinizmus helyett egyenes beszédet várunk el minden Fideszes képviselőtől a nők elleni erőszak elítélését illetően. Éppen ezért fordult Szabó Tímea képviselőtársam a parlament frakcióvezetőihez levélben, hogy közösen szólítsák fel a független Balogh Józsefet országgyűlési képviselői mandátumának visszaadására.

 

Abszurd, hogy Balogh a mai napig dönthet képviselőként az ország jövőjéről.

 

A nők helyzete egyébként a közéletben az erőszaktól függetlenül is siralmas sajnos, éppen ezért a nők társadalmi jelenlétének erősítéséért 30 százalékos női kvótát vezetne be az Együtt-PM a jövőben az Országgyűlésben. A jövő évi országgyűlési és európai parlamenti választásokon pedig az elnökségi döntésünknek megfelelően a Párbeszéd Magyarországért (PM) a bejutásra esélyes helyek egyharmadára női politikusokat jelöl.

 

Ez persze nem megoldás a nők helyzetére, hiszen látjuk, hogy Talabér Márta készséggel asszisztál a nők elleni erőszakhoz. Viszont amíg ilyen siralmasan kevés nő ül a parlamentben, addig sokkal kisebb az esélye annak, hogy az ilyen fontos kérdésekben előrelépés történjen.

 

Falussy Sándort az MSZP várpalotai sezrvezetének elnökét a mai napon nem sikerült elérni. Amennyiben reagálni szeretne az üggyel kapcsolatban, természetesen lehetőséget adunk rá. 

 

Úgy illik, hogy ilyenkor hallgattassék meg a másik éritnett fél is.


Talabár Márta korábban kijelenetette - más ügy kapcsán -, hogy nem áll szóba a Várpalotai Hírhatár újságírójával.  Amennyiben mégis reagálni szeretne az őt illető levélre, természetesen helyt adunk neki.

 

A Demokratikus Koalíció nyílt levele: 

nyilt levél Talabér


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport