VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Új korszak kezdete

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2024.04.14.
 Vasárnap
Ma Tibor napja van.
Holnap Tas, Anasztázia napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 13. 12:52     


Új korszak kezdete
Hétfőn az Együtt-PM politikusai, Juhász Péter, Benedek Márton és Scheiring Gábor tartottak sajtótájékoztatót Balatonfüreden. A EP választás kapcsán a leghangsúlyosabb téma a bal oldal megújítása volt.

AZ EP választás kampányában az Együtt-PM politikusai Balatonfüreden tartottak sajtótájékoztatót. Elsőként Juhász Péter, az Együtt – A Korszakváltó Pártja társelnöke azt mondta, hogy nem volt elég arra szerződniük a választópolgárokkal, hogy Orbán Viktor rezsimjét leváltsák, hogy az Orbán-klán nyomása alól felszabadítsák Magyarországot, hanem meg kell újítani Magyarországon a baloldali politikát. Az Együtt-PM új hangot tud behozni a magyar politikába. Ez lesz az első olyan választás, ahol önállóan méretheti meg magát a párszövetség. Abban bíznak, hogy egynél több képviselőt sikerül bejuttatni az Európai Parlamentbe.

Benedek Márton, az Együtt - A Korszakváltók Pártja EP képviselőjelöltje szerint mind a kormány mind a Jobbik olyan politikát folytat Brüsszelben, ami nem képviseli a magyar érdekeket. A kormány az elmúlt két évben is csak ártott Magyarországnak, hiszen az uniós források kifizetését felfüggesztette az Unió. Alig két hete a Norvég Alap is befagyasztotta 40 milliár Ft kifizetését, amiből helyi projektek jöhettek volna létre. Balatonfüred központjának felújítása is uniós forrásból jött létre, ezt követően ezeket a projekteket fel kell függeszteni, a kifizetések nem fognak megtörténni. Mindez azért következhetett be, mert a kormány olyan módon alakította át az intézményrendszert, ami nem felel meg az uniós normáknak.

 

Az Együtt-PM arra szövetkezett, hogy sokkal átláthatóbban képviseljék a hazai érdekeket Brüsszelben, a csalások és korrupció ellen is fellépjenek. Az Együtt-PM vitát kezdeményezett az összes Európai parlamenti választáson induló párttal. Azt gondolják, hogy a választás során nyílt vitában érdemes megvitatni a programokat, amiket a különböző pártok képviselnek.


Scheiring Gábor, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja szerint az április 6-ai választás egy korszak végét, de egyben új korszak kezdetét is jelenti. Az Együtt-PM szövetség azt a politikai ajánlatot fogalmazza meg, amivel a politika meg tud újulni, amivel munkanélküli vidékieket, a politikából kiábrándult fiatalokat vissza tudják hozni a politikába és kiutat tudnak kínálni. Az országgyűlési választáson Veszprém megyében az ellenzék az országos átlaghoz képest 5%-kal jobb eredményt ért el. Ez azt mutatja, hogy képesek voltak több új szavazót behozni az ellenzéki térfélre.

Feladatuknak tekintik, hogy ezeket az új szavazókat megszólítsák és mobilizáljak az Európai Parlamenti és az őszi önkormányzati választásra is.

 

Az önkormányzati választáson az Együtt-PM szövetség mindenhol jelölteket fog állítani. Scheiring Gábor szerint a korszakváltással lehet Magyarországot egy új fejlődési pályára állítani. Folytatják az építkezést, eseményeket terveznek Veszprémben, Várpalotán és Balatonalmádiban is. Várpalotán 17-én, Almádiban 24-én lesz családi nap. A programok közben kötetlen formában beszélgethetnek arról, hogy hogyan újítsák meg a politikát, milyen Európát hagyjanak hátra a gyermekeiknek.

Az Európai Parlamenti választás tétje pedig az, hogy meg tud-e újulni az ellenzék, meg tud-e újulni a bal oldal. Tartósan arra rendezkednek be, hogy az állampolgárokkal bizalmi viszonyt építsenek ki. 


További hírek

  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  A Kúrián is győzött, mégsem jut hozzá a kétmilliárdhoz
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport