VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Várpalotai ... ügyek

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.06.
 Szerda
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 01. 24. 10:27     


Várpalotai ... ügyek
Van mit takarítani, de nincs hova, fizetnek, de nem kapnak, virágos és bűzös, eu-szabványos, de benzingőzös - ez Várpalota. Városimázs kutyás szemmel. Csóti Tamásné írása.

Már annyi adót fizetünk, hogy szinte észre sem vettük, hogy a kutyatartókat is megadóztatják. Igaz, felmerült bennem a kérdés, hogy mi van a többi háziállattal, a macskákkal,  nyuszikkal,  birkákkal, kecskékkel és sorolhatnám.  Nézzük csak!  A gazdiknak kötelessége beoltatni, jól tartani,  adót fizetni, bejelenteni,  chippeltetni,  pórázon sétáltatni házi kedvenceiket. Mindez nem olcsó mulatság, de aki kutyát tart, megteszi, hiszen a legtöbb embernek az emeletes házak közös magányában egyetlen társa ez a kis állat.

 

DE! Észrevehetően van olyan réteg, aki száműzné a lakótelepekről a kutyákat. Ezt jelzi a sok sétáltatni tilos tábla is. Hogy miért? Mert a kutyák / mint az összes felsorolt állat / a szabadban végzik el szükségleteiket. A felelős gazdik össze is szedik, bezacskózzák és kidobják. Hová? Hát jobb híján a kommunális szemétgyűjtőkbe. Miért? Mert nincs a veszélyes hulladékokra kihelyezett tartó edény. Tehát, ha összeszedjük és kidobjuk, szabályt sértünk. Ha nem szedjük össze, mert nincs hová kidobni, ugyan csak rosszul tesszük.


Mi lehet a megoldás? A közterület felügyelők büntetik az ürüléket elhagyó gazdákat. Mert a mi országunkban először jönnek a szankciók és csak utána gondolkodnak, hogy meg van-e a feltételrendszer.

 

Szinte örültem az ebadónak ,mert azt gondoltam én balga, hogy lesz hová dobni a kutyapiszkot, lesz tiszta és karbantartott kutyafuttató, és talán telik még állatvédelemre is a pénzből. Nem kis összeg ez várpalotai szinten sem!


De nem lett! Továbbra is a birkaszaros erdő széle a futtatásra kijelölt terület, ahol a drogosok, alkoholisták szemete mellett a birkakakában sétáltathatjuk azt az állatot, akit mi gyógykezeltetünk, oltatunk, tisztán tartunk, hiszen a lakásunkban él. Arról már nem is beszélek, hogy külön tér kellene a kis és a nagy kutyáknak!

 

Meg sem említem, hogy nemcsak a kutya gumival vannak komoly dilemmák, de a garázssor mögötti rész a hajléktalanok nyilvános wc-je. Ők, hová menjenek a dolgukat végezni napközben?

 

Arra ösztönözném az illetékeseket, hogy egyszer saját lábukon / nem az autójukból / jöjjenek már ki az emberek közé, nézzenek szét ott az erdő szélén, sétáljanak el a garázssor mögött! Ha néha belelépnek valamibe, legalább megtapasztalják, hogy milyen virágos is a mi városunk!

 

Nézzék meg a köztereket, kapualjakat, hogy mennyi üvegszilánk van egy-egy péntek-szombati bulis nap után. Számolják össze egy kezükön az utcai szemétgyűjtőket. Persze nem a házak melletti kukákra gondolok, amit csak kesztyűben érdemes megfogni, mert ragad a kosztól! És milyen jó kis bűz párolog a nyári melegekben belőle!

 

Nagyon régóta nem láttam, hogy tisztították volna, bár úgy tudom, hogy ezt is megfizetjük! És nem beszéltem még az egerekről, patkányokról, kóbor macskákról, akik az újonnan felépített játszóterek homokozójába ürítenek!

 

Csodálkozom is, hogy nem kapnak benzingőz-mérgezést, hiszen a játszóterek többsége, bele értve az újonnan építetteket is, parkoló vagy főút mellett vannak elhelyezve. Még véletlenül se lazulhasson az anyuka figyelme.

 

Ja, hogy vízvételi lehetőség sincs csak a főtéren? Ott viszont egész nap folyik megállás nélkül a drága víz, mert nem tettek rá zárható csapot!

 

Szóval, kedves Illetékes Hivatal, lenne itt mit csinálni, nem csak kampány időszakban! Csak ki kellene menni az utcára és beszélgetni egy kicsit azokkal az emberekkel, akiktől a szavazatokat várják!

 

 

Csóti Tamásné


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport