VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Várpalotán jó a közbiztonság

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2024.06.16.
 Vasárnap
Ma Jusztin napja van.
Holnap Laura napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 08. 15. 11:21     


Várpalotán jó a közbiztonság
A Várpalotai Rendőrkapitányság 2012-ben a megyében a legeredményesebben tudta felderíteni a bűncselekményeket. Egymásra való odafigyeléssel a lakosság is sokat tehet a megelőzés és felderítés érdekében.

Várpalotán a közbiztonság jó, egyre eredményesebben dolgozik a várpalotai rendőrkapitányság – mondta el Csányi Zoltán, a várpalotai rendőrkapitány. Nagyon sok befolyásoló tényező van egy város rendőri tevékenységének értékelésében. Az eredményességi rangsorban országosan a 25. helyen állunk. A 2012-es évben Veszprém megyében a legeredményesebbek voltunk. Az emberek biztonságérzete azonban a statisztikától időnként elszakad.

 

 

Várpalota illetékességi területéhez tartozik Várpalotán kívül még Pétfürdő, Berhida, Ősi, Öskü és Tés. 2010-től két körzeti megbízotti csoport 24 rendőrrel szolgálja a lakosok nyugalmát.


Túlnyomó többségben vagyon elleni bűncselekmények történtek,  kb 2/3 részben. Tavaly 8 %-os emelkedés volt. Ebbe beletartoznak a csalások is. Tavaly egy mobiltelefon feltöltéssel kapcsolatos csalássorozatot derítettek fel a palotai rendőrök, ezért a tettesek által máshol elkövetett csalások is statisztikailag ide tartoztak. Minimális mértékben emelkedett a betöréses lopások száma, de a felderítések is sikeresebbek voltak.


Az egész megyében az országos átlag felett van ebben a Veszprém megyei rendőrök eredményessége. A kapitány felhívta a figyelmet arra, hogy az ingatlantulajdonosok is sokat tehenek azzal, hogy  jobb biztonsági zárakat használnak és a szomszédok jobban figyelnek egymásra.


Az időskorúak sérelmére elkövetett csalások száma is jelentősen csökkenhet, ha egy kicsit bizalmatlanabbak az emberek és nem engednek be ismeretleneket a lakásukba.  A megtörtént esetekben sokat segíthet, ha használható személyleírást tudnak adni az elkövetőről.

Az élet elleni bűncselekmény szerencsére nagyon kevés. Sajnos a közelmúltban volt rá példa.


Ennek kapcsán felmerült, hogy a környéken lakókat az elkövető már korábban is fenyegette. Olyan hírek terjedtek el, hogy a lakosok a problémával fordultak már a rendőrséghez és az önkormányzathoz is, de nem foglalkoztak a bejelentésükkel.

Csányi Zoltán határozottan cáfolta, hogy a rendőrségen tettek volna bejelentés ilyen ügyben. Törvényi lehetőség van eljárni olyankor, ha valaki fenyegetve érzi magát, de az eljárást magánindítványban a rendőrségen kérni kell.   

 

Többen panaszkodtak arra, hogy az buszpályaudvar és a piac környékén hangoskodnak, zavarják a lakók nyugalmát, csoportok időnként félelmet is keltenek éjjel az arrajárókban. A garázdasággal kapcsolatban a kapitány elrendelte, hogy minden hívásra menjenek ki a rendőrök. Tény, hogy korlátozott a létszám, és ha egyidőben több bejelentésre kell intézkedni, akkor rangsorolnak és elsőként oda mennek, ahol súlyosabb a helyzet.


A buszpályaudvart és a vasútállomás környékét  minden nap kétszer, olykor háromszor is - egyszer a reggeli illetve az éjszakai vagy koraesti órákban - ellenőrzik.A piac környékén, a belvárosban tavaly szeptembertől gyalogos járőrszolgálat van. Péntek éjféltől vasárnap éjfélig ők közvetlenül tudnak reagálni a felmerülő gondokra.

 

Közlekedési baleset idén kevesebb volt. A hétfőn történt motoros baleset volt az első, amely halálos áldozatot követelt.  A sérüléssel járó esetek száma is csökkent, csak az anyagi káros balesetek száma nőtt.  A fokozott közlekedési ellenőrző akcióknak köszönhetően kétszer annyi ittas vezetőt vontak ki a forgalomból a rendőrök, mint korábban. A kerékpárosokat is ellenőrzik, ők szabálytalanság esetén közigazgatási bírságokat kapnak, amelynek mértékét a jogszabály határozza meg.  


Csányi Zoltán várpalotai rendőrkapitány kiemelte, hogy figyeljünk jobban egymásra és probléma esetén bátran merjünk a rendőrséghez fordulni.  További hírek

  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  A Magyar Péter jelenségről
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  Idén is nagy merítés lesz a hazai előadókból a Szigeten
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  Azahriah egy Fidesz-influenszer szemével
2024. 05. 31. 10:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport