VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Várpalotán jó a közbiztonság

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.08.
 Péntek
Ma Mária napja van.
Holnap Natália napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 08. 15. 11:21     


Várpalotán jó a közbiztonság
A Várpalotai Rendőrkapitányság 2012-ben a megyében a legeredményesebben tudta felderíteni a bűncselekményeket. Egymásra való odafigyeléssel a lakosság is sokat tehet a megelőzés és felderítés érdekében.

Várpalotán a közbiztonság jó, egyre eredményesebben dolgozik a várpalotai rendőrkapitányság – mondta el Csányi Zoltán, a várpalotai rendőrkapitány. Nagyon sok befolyásoló tényező van egy város rendőri tevékenységének értékelésében. Az eredményességi rangsorban országosan a 25. helyen állunk. A 2012-es évben Veszprém megyében a legeredményesebbek voltunk. Az emberek biztonságérzete azonban a statisztikától időnként elszakad.

 

 

Várpalota illetékességi területéhez tartozik Várpalotán kívül még Pétfürdő, Berhida, Ősi, Öskü és Tés. 2010-től két körzeti megbízotti csoport 24 rendőrrel szolgálja a lakosok nyugalmát.


Túlnyomó többségben vagyon elleni bűncselekmények történtek,  kb 2/3 részben. Tavaly 8 %-os emelkedés volt. Ebbe beletartoznak a csalások is. Tavaly egy mobiltelefon feltöltéssel kapcsolatos csalássorozatot derítettek fel a palotai rendőrök, ezért a tettesek által máshol elkövetett csalások is statisztikailag ide tartoztak. Minimális mértékben emelkedett a betöréses lopások száma, de a felderítések is sikeresebbek voltak.


Az egész megyében az országos átlag felett van ebben a Veszprém megyei rendőrök eredményessége. A kapitány felhívta a figyelmet arra, hogy az ingatlantulajdonosok is sokat tehenek azzal, hogy  jobb biztonsági zárakat használnak és a szomszédok jobban figyelnek egymásra.


Az időskorúak sérelmére elkövetett csalások száma is jelentősen csökkenhet, ha egy kicsit bizalmatlanabbak az emberek és nem engednek be ismeretleneket a lakásukba.  A megtörtént esetekben sokat segíthet, ha használható személyleírást tudnak adni az elkövetőről.

Az élet elleni bűncselekmény szerencsére nagyon kevés. Sajnos a közelmúltban volt rá példa.


Ennek kapcsán felmerült, hogy a környéken lakókat az elkövető már korábban is fenyegette. Olyan hírek terjedtek el, hogy a lakosok a problémával fordultak már a rendőrséghez és az önkormányzathoz is, de nem foglalkoztak a bejelentésükkel.

Csányi Zoltán határozottan cáfolta, hogy a rendőrségen tettek volna bejelentés ilyen ügyben. Törvényi lehetőség van eljárni olyankor, ha valaki fenyegetve érzi magát, de az eljárást magánindítványban a rendőrségen kérni kell.   

 

Többen panaszkodtak arra, hogy az buszpályaudvar és a piac környékén hangoskodnak, zavarják a lakók nyugalmát, csoportok időnként félelmet is keltenek éjjel az arrajárókban. A garázdasággal kapcsolatban a kapitány elrendelte, hogy minden hívásra menjenek ki a rendőrök. Tény, hogy korlátozott a létszám, és ha egyidőben több bejelentésre kell intézkedni, akkor rangsorolnak és elsőként oda mennek, ahol súlyosabb a helyzet.


A buszpályaudvart és a vasútállomás környékét  minden nap kétszer, olykor háromszor is - egyszer a reggeli illetve az éjszakai vagy koraesti órákban - ellenőrzik.A piac környékén, a belvárosban tavaly szeptembertől gyalogos járőrszolgálat van. Péntek éjféltől vasárnap éjfélig ők közvetlenül tudnak reagálni a felmerülő gondokra.

 

Közlekedési baleset idén kevesebb volt. A hétfőn történt motoros baleset volt az első, amely halálos áldozatot követelt.  A sérüléssel járó esetek száma is csökkent, csak az anyagi káros balesetek száma nőtt.  A fokozott közlekedési ellenőrző akcióknak köszönhetően kétszer annyi ittas vezetőt vontak ki a forgalomból a rendőrök, mint korábban. A kerékpárosokat is ellenőrzik, ők szabálytalanság esetén közigazgatási bírságokat kapnak, amelynek mértékét a jogszabály határozza meg.  


Csányi Zoltán várpalotai rendőrkapitány kiemelte, hogy figyeljünk jobban egymásra és probléma esetén bátran merjünk a rendőrséghez fordulni.  További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport