VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Az ember melegségre vágyik…

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2023.12.06.
 Szerda
Ma Miklós napja van.
Holnap Ambrus napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 12. 15. 22:54     


Az ember melegségre vágyik…
Farba rúgott minket az elavulás. Meg a korrózió károsította állapot. A panelokban lakók közül többen fáznak, de lényeg a rezsicsökkentés, meg a folytatjuk. La Rosa írása az elhidegült csövekről, holott az ember melegségre vágyik.

Néhány hete több helyen is meglékelték az utcánkat. Gödör, gödör hátán. Hibaelhárítás - kaptam a felvilágosítást - rendetlenkedik a távhőhálózat. Aha, bólogattam. Ez bizony kellemetlen ilyenkor télvíz idején. Aztán aznap már hidegek maradtak a radiátorok. Este azért tettünk egy bátortalan kísérletet és telefonon érdeklődtünk az illetékes elvtársnál, hogy milyenek a kilátásaink a közeljövőre nézve.


- Azt csak a Jóisten tudja! - kaptuk a megnyugtató választ.

Tulajdonképpen ennél konkrétabban szerintem sem lehetett volna a helyzetet megfogalmazni. Még szerencse, hogy a Jóisten átérezte a didergő emberek kiszolgáltatott helyzetét és megemberelte magát, intézkedett, és másnap délelőtt már újra szivárgott a melegvíz a csövekben. 

Aztán néhány nap múlva, nehogy nagyon elbízzuk magunkat, kifüggesztettek egy értesítést, amelyben arról tájékoztatják a fogyasztókat, hogy az épületükhöz tartozó hőközpontban javítási munkálatokat kell végezniük a fűtési rendszeren. Az ok, tessék megkapaszkodni: „elhasználódott, elavult, korrózió károsította állapot”.

 

Basszus, mondom így magamban, milyen az a hálózat, amelyik nem egészen két hónap alatt elhasználódik, elavul és még el is korrodálódik? Mert ugye a fűtési szezon, a tudomány mai állása szerint, október közepén kezdődött el. Nem lehetett volna a javítási, karbantartási munkákat esetleg előtte elvégezni? Hallottak már vajon a fűtőműnél prevencióról, tervszerű megelőző karbantartásról (TMK) ? Vagy ők esetleg a repülőgépet is a felszállás után szervizelnék?

 

Ma délután már nagyon meg sem lepődtem, hogy hidegek a fűtéscsövek és hogy nincs melegvíz sem. Biztos megint az elavulás, meg a korrózió rúgott farba bennünket. Az már csak hab a tortán, hogy a diszpécser vagy portás vagy akárki, még a telefont sem hajlandó felvenni, és azt sem mondja, hogy imádkozzunk. Szóval csak magunkban füstölöghetünk és tervezgethetjük, hogy majd hová állítjuk be a vaskályhát, ha teljesen leáll a távhőszolgáltatás.


Tudom én persze, hogy a bajok nem most kezdődtek, de az a városvezetés, amelyik nem vesz tudomást a problémákról, a homokba dugja a fejét, esetleg ideig-óráig elodázhatja a bajt, de meg nem szüntetheti.

 

Írtunk és beszéltünk már erről évekkel ezelőtt is, hogy nagyon súlyos következményei lehetnek annak, ha elhanyagolják a közművek karbantartását, felújítását. És ne legyenek illúzióink, ez a helyzet napról napra csak rosszabb lesz. Az önkormányzatnak nincsenek anyagi forrásai, az állam csak a pénzeket szivattyúzta ki, de a feladatokat meghagyta. Tetézi a bajt, hogy a hivatalban pártkatonák nyomogatják az igen gombokat, és csak úgy mint a Parlamentben, a saját egzisztenciájuk sokkal fontosabb számukra, mint a város helyzete. 


Ma még csak hideg van, de holnap lehet, hogy a retyót sem lehet lehúzni, akadozni fog az ivóvíz ellátás. Mehetünk majd a kúthoz. Aztán néhány év múlva járhatunk az erdőbe gyűjtögetni…

 

 

 

 

La Rosa


További hírek

  Csák miniszter cenzúrázná a mobiltelefon használatát az iskolákban
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  Maxi-Dubajt tervez Lázár János Rákosrendezőre
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023. 12. 05. 17:49 hirhatar.hu
  865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk peoducere
2023. 11. 28. 17:05 hirhatar.hu
  A DK közös ellenzéki listát állítana a fővárosban
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  Az eltűnt nemzeti szuverenitás nyomában
2023. 11. 28. 17:04 hirhatar.hu
  A halálos beteg alkotmányjogász szerint az eutanáziáról kellene nemzetei konzultációt tartani
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Miért 2B a jelzése a Jászai Mari tér – Pesterzsébet villamosjáratnak?
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Orbán veje a gazdasági bevándorlókon is gazdagodhat
2023. 11. 20. 10:49 hirhatar.hu
  Görög Zita: a „dubajozós” ismert celebek bármilyen perverzióra kaphatóak
2023. 11. 11. 16:09 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport