VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Ez az év kifut valahogy

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2024.06.16.
 Vasárnap
Ma Jusztin napja van.
Holnap Laura napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 05. 27. 16:42     


Ez az év kifut valahogy
Egyedül a Városbiztonsági Kft. beszámolóját nem fogadták el a képviselők. Hiányoznak az ifjúságvédelmi felelősök, a Pannon Várszínház továbbra sem kap támogatást a várostól, a Hírcentrum vadonatúj profi kamerák beszerzését tervezi. Június 7-én a Loncsosban és a Felsővárosban is mulatság lesz - tudtuk meg a testületi ülés végén.

Nem kapott  dicséretet a Városbiztonsági Kft. beszámolója. Olyannyira nem, hogy nem is fogadta el a testület. Katona Csaba elmondta azokat az információkat, amiket tudott ezzel kapcsolatban, de az ügyvezető nem volt ott,  hogy a felmerülő kérdésekre választ adjon.

 

 

Amit tudni lehet, hogy a Tési dombon a diszpécserközpont elkészült és működőképes. A térfigyelő rendszerek bevétele azonban nem lesz elég az üzemeltetésre. A város rehabilitációs program része volt, de nem látni, hogyan lesz a működtetésre forrás, hogyan fog piaci alapon működni.

 

A  Pannon Várszínház beszámolójával kapcsolatban Falussy Sándor megjegyezte, hogy  a többé kevésbé konszolidált évek után, látszik, hogy lassan feléli  önmagát.  2013-ban semmi támogatás nem volt, és 2014-ben sem lesz. Elsődlegesen szellemi érték van benne. A kultúra nem fog megállni önmagában a lábán. Ha a támogatás továbbra is hiányozni fog, akkor a csökkenő előadásokkal lassan elsorvad.

Galambos Szilvia a felügyelő bizottság tagja ezt az évet vízválasztónak tekinti a cég életében. Az idei üzleti tervből látszik, hogy lényeges átstrukturálás történt. A hangvillában sok fellépési lehetőséget kaptak.

 

A Hírcentrum beszámolója kapcsán Falussy Sándor kifejtette, hogy a működésében egyértelmű jelzést lát abban, hogy a személyi tárgyi feltételek fejlesztése nélkül bajok vannak. Megszűnt a televízió sugárzása, ennek köszönhetően  elment a hirdetők nagy része. 2012-ben előnytelenül alakították át a helyi tv-t a Hírcentrummá. Vagy az elvárásokat kell átfogalmazni vagy tárgyi fejlesztéseket végrehajtani.  Ez az év kifut valahogy, de a következő önkormányzatnak alaposan át kell gondolni, hogy saját maga akarja-e működtetni vagy piaci működtetés legyen. Nem járható út, hogy egy rendszert tartunk fel úgy, hogy nincs benne előrelépés.

 

Huszárné Bacsárdi Valéria szerint pozitív volt a váltás, javultak az eredmények. A helyi vállalkozóknak jobban kellene tudni a Hírcentrum nyújtotta lehetőségekről és az is probléma, hogy az újság csak kéthetente jelenik meg. Terjesztési problémák is vannak. Mivel az újságot a Maraton Lapcsoport adja ki, ezért kevés összeg marad helyben.

 

Deák Istvánné  a honlap működését kifogásolta. Az újsággal kapcsolatban megjegyezte, hogy felkészült újságíró készíti  a lapot és  a színvonala sem mondható rossznak. Minden jeltősebb esemény benne van, korrekt az újság.

A Napló tudósítója és egyben a Várpalotai Hírek újságírója, Szabó Péter Dániel is – ahogy szokott - ott volt a testületi ülésen.

 

Ezúttal szintén ott volt Darkóné Antalóczy Zsuzsa is, a Hírcentrum vezetője és elmondta, hogy olyan sok színvonalas program van a városban hogy néha le is maradnak valamelyikről. Az újság helyzete jobb lesz, ha heti rendszerességgel jelenhet meg. A hirdetőket nagyon nehezen tudják "begyűjteni," de elindult egyfajta bizalom. Vadonatúj profi kamerák beszerzését tervezik. (Halkan megjegyzem, hogy amatőrnek hiába adnak a kezébe profi kamerát, attól még nem lesz jobb sem a képi sem a tartalmi minőség. 2012-ben kettő, több évtizedes gyakorlattal rendelkező  szakember is pályázott a Hírcentrum vezetésére, de egyikükre sem tartottak igény, ahogy a 2013-as vezetőváltáskor sem )

 

Talabér Márta elmondta, hogy megkezdődött a fejlesztés, át kell nézni, mire van igazából szükség. Nem biztos, hogy a televízióval lehet eljutni a legtöbb emberhez. Meg kell nézni az online lehetőségeket is.  A polgármester szerint helyes, hogy mindenkinek helye van az újságban. Ha bármelyik politikai oldal ki akarja sajátítani a médiát, az előbb utóbb visszaüt.  (Talán érzik is már a hatását?)

 

Ezúttal nem maradt el a vegyes ügyek tárgyalása. Juhász Attila a jégpálya hosszabb távú üzemeltetésének lehetőségét szeretné megvizsgáltatni. Talabér Márta jelezte, hogy már dolgoznak rajta  és a június testületi ülésre be fog kerülni az anyag.

Deák Istvánné a  gyermekjóléti szolgálattal kapcsolatos beszámolóban olvasható jelentésre hívta fel a figyelmet. Hiányoznak az iskolákból az ifjúságvédelmi felelősök, mert nincs rá forrás. Javasolta, hogy a városvezetők kérjék meg fideszes párttársaikat, hogy kezdeményezzenek törvénymódosítást, mert az osztályfőnökök nem fogják tudni a többi munkájuk mellett ezt is csinálni. Azon kívül  külön felkészítést is igényel, ami általában nincs meg az osztályfőnököknek. Mivel országos probléma, vissza kellene állítani az ifjúságvédelmi felelősök munkáját.  

Katona Csaba elmondta, hogy valóban megváltozott a keret, az intézményvezetők feladatkörébe iktatja a törvény. Az óvodánál semmi probléma nincs, csak az iskoláknál.

 

Antal László június 7-ére májusfa kitáncolásra a Felsővárosba,

Jákli Tivadar pedig  ugyanakkorra,  a hagyományos Loncsosi napra hívta a képviselőket.

Ahogy mondták, át szoktak menni egymás rendezvényére.

 

Már csak napsütés kellene!


További hírek

  Rogán Cecíliáék fantom médiacége bő milliárdos bevételt produkált
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Választások után – sokan vannak még a változások ellen
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  „Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
2024. 06. 11. 18:06 hirhatar.hu
  Botrány Újpesten - hazugságok hálójában a helyi politika
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Pazar színházi és utcaszínházi előadások a VéNégy Fesztiválon
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri jelöltségtől
2024. 06. 07. 19:29 hirhatar.hu
  Hamarosan startol a VéNégy Fesztivál, 4 nap varázslat a Dunakanyarban
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  A Magyar Péter jelenségről
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  Idén is nagy merítés lesz a hazai előadókból a Szigeten
2024. 06. 04. 15:41 hirhatar.hu
  Azahriah egy Fidesz-influenszer szemével
2024. 05. 31. 10:22 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport