VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Flashmob a 8-ason

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2024.07.25.
 Csütörtök
Ma Kristóf, Jakab napja van.
Holnap Anna, Anikó napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 06. 12. 00:00     


Flashmob a 8-ason
Magyarország szégyene az a plakát-kampány, amit a kormány közpénzből finanszíroz. Nem a bevándorló nem tiszteli a magyar népet, és a kultúrát, hanem a fidesz-kormány. A várpalotaiak nem vevők a gyűlöletre.

Várpalotán, a 8-as főút mellett is megjelent a kormány közpénzen finanszírozott gyűlöletkeltő plakátja. Egy tucatnyian úgy gondoltuk, hogy nem állhatjuk meg szó nélkül. Összebeszéltünk és találkoztunk a plakát előtt. Villámcsődület – ezt mondják rá.

Alig telt el néhány perc, hogy kibontottuk a feliratot, a rendőrök máris ott voltak és valamennyiönktől elkérték az igazolványát. Felírták a nevünket és éppen egy órán keresztül vártunk arra, hogy leellenőrizzék, nem köröznek-e bennünket. Nagyon veszélyesnek látszhattunk. Persze, tisztában vagyunk azzal, hogy „a szó veszélyes fegyver”. Bár a rendőrök végig ott álltak, több autós integetett, még dudáltak is, sőt fotózkodni is megálltak velünk.


Közben előkerült a palotai tv is. Érdekes, amikor hívtuk őket nem jöttek, most mégis ott voltak, készítettek felvételt.

Azért tiltakoztunk, mert tűrhetetlen az a gyűlölet, amivel a Fidesz-kormány riogatja a magyar lakosságot, mindaz a megfélemlítés, ami uralkodik ma az orbáni Magyarországon.

„Hamisság, álnokság üli torát, mint ahogy hamis, álnok és galád  ez a plakát is!

Ha Magyarországra jössz, kedves bevándorló mi szeretettel várunk, hiszen olyan helyről jössz, ahol még rosszabb a helyzet, mint itt. Együttérzünk veled, hogy el kellett hagynod a szülőföldedet. Barátaink, rokonaink, magyarok százezrei is gazdasági menekültként keresik a maguk és családjuk megélhetését tőlünk nyugatra. S ha nem akarsz itt maradni, meg tudjuk érteni.

Nap mint nap tapasztaljuk, hogy a mai magyar hatalom célja, hogy az igényeinket egyre lejjebb nyomja és egymás ellen fordítsa az embereket. Tudja jól, hogy minél kiszolgáltatottabb egy ember, annál könnyebb tőle elvenni.

Neked is, aki itt születtél, a nyomorúságod megakadályozza, hogy felemeld a fejed, hiszen csak azt nézed, hogyan tudod előteremteni a gyerekednek az alapvető szükségleteket. Eközben játszol a számlákkal, melyiket tudod a következő hónapra átpasszolni, vagy melyik gyógyszert hagyhatod ki ebben a hónapban (magas a vérnyomásod). Ha egyáltalán van még társadalombiztosításod, ha még el mersz menni az orvoshoz. Mert megaláznak a bankban, a szolgáltatónál, a gyereked iskolájában, a boltban, a tömegközlekedésben. Nyugodt éjszakáról már álmodni sem mersz, mert éjjel sem hagynak nyugodni a gondok: holnap vajon ki törli beléd a lábát, ki fogja fejedre olvasni, hogy te vagy a hibás? Meg az a dologtalan másik, a bevándorló. És morogsz magadban. Meg az interneten, ha éppen be tudtad fizetni a díját. De amikor fel kellene emelned a feneked, az asztalra kellene csapnod, hogy elég volt, akkor félted a munkahelyed (ha van még, vagy a közmunkádat), a gyereked jövőjét, és inkább lehajtott fejjel tovább húzod az igát. Hagyod, hogy az igényeidet még lejjebb préselje a hatalom és még többet keseregsz. És ha nem bírod tovább, ha a szervezeted felmondja a szolgálatot? Ha a bank elveszi a lakásod, hiába mondod, hogy az árfolyamot manipulálták. Már rég visszafizetted az összeget s mégis a duplájával tartozol. Ha nem lesz már munkahelyed? Közmunkában negyed annyiért csinálod azt, amit eddig? Amikor a volt barát elfordul, mert szégyelli a közmunkást, a rokon pedig nem segít, mert előle veszed el segélyt és azzal riogat a fidesz-kormány, hogy jön a bevándorló és nem tiszteli a kultúrádat, elveszi a munkádat.

A simlisek, az egyezkedők fejed fölött megkötik számító alkuikat, s nekik nem gond, ha a cipő szétszakad. Még akkor sem, ha az a rajtad való lábtörlésben vásott el. Válladra, fejedre állnak, s kapaszkodnak tovább, míg rajtad újabbat taposnak.

Hajlott háttal gürcölsz tovább és nem lázadsz, csak várod a csodát, hogy helyetted valaki megteszi. De tudd meg, hogy mindenki arra vár, hogy majd a másik, majd az beáldozza magát. Így történhet meg újra, hogy száz ember visz sírba százezreket. De te nem tanulsz a történelemből és éled tovább a megélhetési rettegők nyomorát. Mikor gyülemlik fel benned a keserűség? Mikor mondod, hogy elég? Mikor leszel végre képes tenni magadért, a gyerekedért? Hát ezt érdemled?!”

A demonstrációról készült képeket itt láthatják

 

 

 

Mezriczky Beáta


További hírek

  A Hír TV-ből kirúgták, polgárőr lett Pálffy István
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Tovább hízik Orbán apjának földbirtoka
2024. 07. 21. 08:58 hirhatar.hu
  Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Pénzért erőszakolt erdei túrák
2024. 07. 18. 12:49 hirhatar.hu
  Sziget – FutureGrounds: Gondolj a jövőre!
2024. 07. 18. 12:48 hirhatar.hu
  Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Dr. Magyar György az elszámoltatások jogi buktatóiról
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Utolsó értékes ingatlanát is kénytelen volt eladni az MSZP
2024. 07. 14. 12:22 hirhatar.hu
  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport