VÁRPALOTAI HÍRHATÁR - Botrányos működés a KOUKO-KAI –nál?

VÁRPALOTAI HÍRHATÁR
   
 2024.04.14.
 Vasárnap
Ma Tibor napja van.
Holnap Tas, Anasztázia napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 05. 21:01     


Botrányos működés a KOUKO-KAI –nál?
A tények makacs dolgok. A Kouko-kai ellen három végrehajtás van érvényben. A Várpalota-közeli 8 állítólagos támogatottból négy nem is hallott a cégről, három tárgyalt velük, de támogatásban nem részesült, egy helyen karate edzések vannak. A becsapott volt munkatársak közösen megteszik a szükséges lépéseket.

Hatalmas felháborodást, sőt többszöri fenyegetőzést váltott ki Huszár Antalból két korábbi, az Állásinterjú pénzbeszedéssel és A folytatás nyílt fenyegetés? című írásaink. Elmondása szerint: a cikksorozat ártott neki és cége jó hírének.

 

 

Lássuk a tényeket: Állításuk szerint a céget 1994-ben alapították.

 

A Cégközlöny szerint 2011. 12. 05-én jegyezték be hivatalosan. Semmi bejegyzés nincs arra vonatkozóan, hogy bármilyen előzménye lett volna, hogy szövetségből alakultak volna át.  A nevük pedig pontosan a bejegyzés szerint KOUKO-KAI INTERNATIONAL Sport és Kulturális Korlátolt Felelősségű Társaság és nem Nonprofit szervezet.


A két év alatt a cégadatok szerint két magánszemély és az Apeh rendelt el ellenük végrehajtás. A tények bizony makacs dolgok. Modern Mecénásként azt állítják, hogy „teljesen önfenntartó szervezetként, kizárólag saját erőforrásainkra támaszkodva képesen vagyunk támogatni az ország összes sportegyesületét, az Óvodákat, az oktatási intézményeket, művészeti közösségeket, civil szervezeteket, nyugdíjas klubokat stb.”

 

Ezzel szemben a valóság az, hogy az általuk feltüntetett támogatotti lista ("támogatottjaink hosszú listája" vagy különlistában ittszereplői közül beszéltem a Várpalota-közeli intézmények, szervezetek vezetőivel és az alábbi válaszokat kaptam:

 

- Ady Endre Általános Iskola Berhida – nem tudnak róla, nem kapnak támogatást

- Általános Iskola Ősi – nem is hallottak róluk, nem kapnak támogatást

- II. Rákócz Ferenc Általános Iskola Berhida – Peremarton – bár tárgyaltak velük, de nem kaptak még semmilyen támogatást

- Kultúrház és Könyvtár Berhida – az egyik falunapon bemutatót tartottak volna, de esett az eső és elmaradt

- Női Kézilabda Klub Ősi - nem is hallottak róluk, nem kapnak támogatást

- Rózsa Ferenc Nyugdíjas Klub Berhida – Fogalmuk sincs, hogy kik ők, nem kapnak támogatást

- Süni Óvoda Berhida – tartank ingyenes karate edzést az óvodásoknak

- Törpe Ovi alapítvány Várpalota – ilyen néven Várpalotán nincs sem óvoda sem alapítvány, Bodajkon van, ott volt is tájékoztató, kaptak néhány kártyát is, de támogatást nem kaptak.

 

A korábbi cikkeket olvasva néhány korábban náluk dolgozó területi, megyei vezető írt arról, hogy milyen munka folyt a Kouko-kai-nál. A  levelekből néhány idézet:

 1.  „…amikor először jeleztem, hogy nem tudok a képzésekre eljárni, és nem tudom a munkát területi igazgatóként végezni, azt mondta, hogy most többszörösen is megkárosítottam a Szövetséget. A Szövetség mindent megadott millió lehetőséget, de én nem éltem vele. A hibás én vagyok”
 1.  „Sajnálom, hogy ez lett az egészből és hiába akartuk megmutatni, hogy ha rajtunk múlik, akkor felfuttatjuk ezt a szart, mert pénzt nem láttunk belőle...”
 2.  „mikor engem legelőször felhívott az Antal hogy hurrá téged választottunk már akkor mondtam neki, hogy de én ezt annyira mégse szeretném, meg inkább a sportmenedzsert mint a területi ig.-t, de győzködött 1 órán keresztül!!! …már sok volt akkor is, de én hülye belementem....azt mondta, ezt a pénzt nem tudja visszaadni, azt akkor a saját gyereke szájából kellene kivenni és most kiköltekezett!! Ezek az ő szavai.”
 3.  
 4. „Másról volt szó! Nekünk egy szóval se mondta az Antal hogy tagok után kapunk pénzt...ilyenről szó se volt és egyszer sem mondta el, pedig kértem, hogy mondja el, hogy hogy is van ez az egész! És mindig csak mondott valami sablonszöveget!...Aztán írtam az Antalnak hogy kicsit becsapva érzem magam, de lehet csak én értettem félre valamit....Aztán felhívott, hogy miért mondtam ezt, meg hogy ki kell fizetnem a tanfolyamdíjat mert beperel...”
 5.  
 6. „…volt egy kérdésem akkor: Ugye ez nem Ügynöki munka? A válasz az volt, hogy: „Nem, semmi esetre sem, a munka az, ami az állásinterjúban le van írva…attól, hogy a klubtagokat csatlakoztatni kell csupán, az emberek 99,999999%-ának ez egészen egyszerűen nem más, mint mások beszervezése. A következőket mondta többek között: A Régiós Igazgatók olyan képességű munkatársaink, akiknek akkora a tudásuk és a tapasztalatuk, hogy olyan mértékben segítik és viszik előre a céget, ami egyedülálló és példamutató. Ezért jellemzően 1 000 000 ft-ot fizetünk nekik, mert különben egy másik cég vagy nagyvállalat átcsábítaná őket. - Ez egyszerűen hazugság. Sem akkor nem volt, sem azóta sincsen senki, aki ennyi pénzt keres”
 7.  
 8. „Az állásinterjún nem volt róla szó, csak a szerződés aláírása után, hogy a képzéseket ő maga tartja 95%-ban, de felmerül a kérdés, hogy ha ő maga tartja a képzést, akkor MI KERÜL 300 000Ft-ba?. Később jött a magyarázat, hogy ez az „oktatási hozzájárulás” néven futó munkatársaktól begyűjtött „kaució” (ami nem jár vissza, ha a munkatárs lelép és/vagy nem dolgozik és/vagy nem jár képzésekre és/vagy nem felel meg), gyakorlatilag arra megy el, hogy a KOUKO-KAI kifizessen egy harmadik cégnek egy díjat, ami egy megállapodás szerint a munkatársak szerződésének számával arányosan növekedik…. ha elsőre megtalálja a megfelelő munkatársakat, akkor ez a cég kap X-szer Y összeget. De ha a munkatársaink cserélődnek, ahogyan az elmúlt 5 hónapban FOLYAMATOSAN tették, akkor ez a cég mindig mindenki után kap pénzt (Sokszorta többet, mint amennyit akkor kapna, ha a munkatársaink nem cserélődnének)… Amikor idekerültem körülbelül 80 olyan ember volt a webirodában, akik befizették ezt a díjat, de nem dolgoztak. Ez, ha csak 75 000Ft-jával számolom, akkor 6 000 000 Ft. De nyilvánvaló, hogy sokan ennél többet fizettek be. ..végül is kapcsolattartásról van szó, meg iskolai előadásokról… csakhogy itt MINDENT NEKED KELL CSINÁLNI ÉS MINDEN AZ EMBEREK CSATLAKOZTATÁSÁNAK A FOLYOMÁNYAKÉNT JÖN LÉTRE.”
 9.  
 10. „Az, hogy a színvonalas „rendezvényeink”, idén mindösszesen a Farkasok koncertjeitekben merülnek ki, amik KKK-tól függetlenül is lennének. A nyári tábor is elmaradt.”

Kiegészítésként, hogy érthető legyen: a támogatottak listáján van a Farkasok akusztikus zenekar Balatonfüred és a Farkasok rockzenekar Székesfehérvár (vajon egy vagy két Farkasok zenekar van?). A gárdistákból lett Farkasok zenekar frontembere – biztosan merő véletlenül – ugyanaz a Huszár Antal, aki a 2010-es önkormányzati választáson indult képviselőjelöltként a Jobbik színeiben és azonos a Kouko-kai Kft ügyvezetőjével.

 

Végezetül még két idézet volt munkatársaktól:

 1. Sok bizonyítékuk van már Antal ellen, számviteli törvény megsértése, megtévesztés, csődbűncselekmény, székhely nélküli működés stb...”
 2. ’ Itt csak ingyen munka van. Az új szerződések teljesíthetetlenek, nincs meg az anyagi háttere.
 3. A kkk-nak összesen van 2080 tagja, ebből kb 800 fizetős, a többi vip, meg ajándék. Antal meg 600 ezer tagot hazudott.
 4. Lépten-nyomon a hazugságaival szembesültünk”

 

Huszár Antal a hozzászólásában  minimum egy bocsánatkérést várna. Miért is? Tévedtünk volna? - kinek kellene kitől bocsánatot kérni? 


Információink szerint a szükséges lépéseket az érintettek a napokban megteszik.

 

Mezriczky Beáta


További hírek

  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu
  Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Karsai Dániel befejezi ügyvédi tevékenységét és kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  A Kúrián is győzött, mégsem jut hozzá a kétmilliárdhoz
2024. 04. 04. 17:38 hirhatar.hu
  Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu
  Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
2024. 03. 28. 21:01 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport